2 juli 2015

Här blir lärandet lustfyllt

I snart två veckor har 45 elever från årskurs 6-8 gått i Katrineholms kommuns sommarskola på Ungkulturhuset Perrongen. Målsättningen är att genom arbete med estetiska lärprocesser, som exempelvis dans, pyssel och musik, bidra till att eleverna kan uppnå målen i ämnena. 

-Vi använder ungdomars kraft och våra estetiska lärprocesser för att skapa en annan typ av skola, säger pedagogen Peter Henriksson. 

Med glädje, dans, sång och kreativitet ska deltagarna i sommarskolan utvecklas inom matematik, svenska, svenska som andraspråk och/eller engelska.

-Det är lättare att lära sig på det här sättet. Det är roligt att räkna på andra sätt än i matteboken, säger eleven Albin Englund.

- Man får lära sig på ett annat sätt än att skriva, fyller William Rosenberg på.

"Blir ett lyft"

Majoriteten av sommarskolans elever har nyss avslutat årskurs sju eller åtta, men även elever från årskurs sex finns på plats på Perrongen. Lovskolan började den 22 juni och avslutas på fredag.

- Det blir ett lyft för eleverna som kommer hit, det ser man på dem. De får en chans att uppleva lärandet i olika former. Musik är ju matematik. En sextondel, exempelvis. Jag tror på kraften och viljan i det här, säger Peter Henriksson, pedagog på sommarskolan. 

"Lärande blir lustfyllt"

På onsdagen besökte bildningsnämndens ordförande Johan Söderberg (S) samt Kultur- och turismnämndens ordförande Cecilia Björk (S) sommarskolan på Perrongen. Eleverna visade bland annat upp en matematikdans från scenen och bjöd på ett sångframträdande.

- På sommarskolan förvandlas lärandet till någonting lustfyllt, säger Cecilia Björk.

- Det bästa är när eleverna har så roligt att de inte ens vet att de lär sig. Det var en fantastisk föreställning, säger Johan Söderberg.

Sångframträdande på sommarskolan 2015.

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*