20 september 2013

Ellwynska skolan firade sin certifiering i dag!

Kvinna som håller i en tavla

Bilden: Åsa Stenman från Föreningen för vård- och omsorgscollege i Sverige med certifieringsbeviset. Till höger rektor Inger Nordén, Ellwynska skolan.

Grattis till Ellwynska skolan som firade certifieringen till lokalt vård- och omsorgscollege i dag! Det är genom ett samarbete mellan Ellwynska skolan och arbetsgivare som Katrineholm, Flen och Vingåker nu fått ett certifierat vård- och omsorgscollege.

Certifieringen innebär att skolan håller en hög kvalitet på sin utbildning och att arbetsplatserna håller hög kvalitet på sina praktikplatser. Elever från vård- och omsorgscollege är eftertraktade och har lättare att få jobb. Detta tack vare att man mellan arbetsgivare och utbildare samverkar för att utforma utbildningen för att bättre passa arbetsgivarens behov av kompetens. Certifieringen är en kvalitetsgaranti, som gynnar både den studerande och arbetsgivaren.

– Det här är nånting som vi tror på och att få den här kvalitetsstämpeln är väldigt viktigt för våra elever, sade rektor Inger Nordén bland annat i ett tal.

Slutligen överlämnade Åsa Stenman från Föreningen för vård- och omsorgscollege i Sverige själva certifieringsbevis till Johanna Sjörup, lokal samordnare från vård- och omsorgsförvaltningen i Katrineholm.

Mer om vård- och omsorgscollege

Kvalitetsstämpeln Vård- och omsorgscollege borgar för hög kvalitet på utbildning och hög kvalitet på praktikplatser. Skolan är certifierad tillsammans med Vård- och omsorgsförvaltningen i Katrineholm,
socialförvaltningarna i Flen och Vingåker, Landstinget Sörmland, Medlearn, Arbetsförmedlingen och Mälardalens högskola i Eskilstuna och Västerås.

Har du frågor, kontakta:
Rektor Inger Nordén, telefon 0150-569 92.

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

Ellwynska skolans webbplats