12 maj 2015

Elev vann nationell tävling

Jimmy Persson, elev på Duveholmsgymnasiet, vann den nationella tävlingen webbstjärnan för sitt arbete med webbtidningen expanderad.se.
- Det känns stort, säger Jimmy Persson.

Sedan i höstas har Duveholmsgymnasiet och Katrineholms Tekniska College varit föremål för journalistisk rapportering på nära håll. En elev på det Samhällsvetenskapliga programmet, Jimmy Persson, har genom webbtidningen expanderad.se rapporterat om aktuella händelser på skolorna, men även mer allmänna nyheter som på olika sätt berör eleverna på Duveholmsgymnasiet och KTC. 

- Medier drar igång diskussion och det är viktigt att det görs även på en ungdomlig nivå. Man behöver inte vara så djup i rapporteringen. Sidan är en kombinerad skol- och ungdomstidning med ett varierat innehåll som ofta handlar om saker utanför skolmiljön. Saker som berör ungdomarna, säger Jimmy Persson som driver webbtidningen och är chefredaktör.

Webbtidningens mest lästa artikel, om en person som skulle utvisas, har delats av många på sociala medier och blivit läst närmare 7000 gånger på webbsidan. 
- Artikeln spreds som en löpeld. 7000 är mycket för att vara en skoltidning, säger Jimmy Persson. 

"Genuina reportage"

På måndagen prisades webbtidningen i den nationella tävlingen webbstjärnans kategori Gymnasieskola. 

- Det känns stort, lite som ett kvitto. Man vill göra så mycket i livet men man vet inte om saker blir något, om man ska våga eller inte. Jag vågade ta steget tack vare kursen entreprenörskap i skolan. Ett alternativ hade varit att driva ett UF-företag, säger Jimmy Persson.

Tävlingen arrangerades av Stiftelsen för infrastruktur och förstapriset var en check på 10 000 kronor. 

Juryns motivering:

"För en oerhört ambitiös webbtidning med genomtänkt design, genuina reportage och varierat innehåll. Tidningens grundare kan se fram emot en lång framtid inom journalistiken!"

 Klicka här för att besöka webbtidningen www.expanderad.se

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*