2 juli 2015

Ekonomi och vård allt populärare

Ekonomiprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet fortsätter att öka i popularitet.
Båda programmen har betydligt fler antagna i år än förra året.
Men Samhällsvetenskapsprogrammet är fortfarande störst.

Nu är den slutgiltiga antagningen till Katrineholms gymnasieskolor klar. 444 elever är antagna till ett nationellt program på Duveholmsgymnasiet, KTC, Lindengymnasiet eller Ellwynska skolan.

Till Ekonomiprogrammet är 56 elever antagna – vilket kan jämföras med 32 antagna året innan. Fyra av 10 antagna till programmet är pojkar, också det en ökning.

Även Vård- och omsorgsprogrammet har fler antagna elever i år än i fjol. 54 jämfört med 47. Där är tre av tio elever pojkar.

- Det är väldigt positivt att vi har en fortsatt relativt hög andel pojkar på Vård- och omsorgsprogrammet. Det är ovanligt i Sverige, säger Jörgen Rüdeberg, biträdande förvaltningschef på bildningsförvaltningen.

Här finns antagningsstatistik för läsåret 2015/16

Så ser du ditt antagningsbesked

Du som har sökt till gymnasiet i höst kan nu gå in med ditt inlogg i Dexter och se ditt resulta. Slutbesked har även skickats hem per post.

Måste svara senast 31 juli

Eleverna har nu fram till den 31 juli på sig att tacka ja eller nej till sin studieplats. Veckan därefter påbörjas reservantagningen som väntas pågå till och med skolstart den 17 augusti.

Mer information

För mer information, kontakta bildningsförvaltningen på telefonnummer 0150-578 70 eller maila till bildningsforvaltningen@katrineholm.se.

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

Antagningsstatistik 2015