Värdefulla språkkunskaper

Flicka i gymnasiesåldern som tittar på jordglobPå Duveholmsgymnasiet har alla elever som väljer att läsa engelska steg 7 möjlighet att ta ett Certificate in Advanced English (CAE). Cambridgediplomet är ett internationellt respekterat bevis på utmärkta kunskaper i engelska och passar perfekt för dig som vill plugga eller jobba utomlands.

Louise Griffin Lindahl går tredje året på det estetiska programmet på Duveholmsgymnasiet.

– Min dröm är att studera utomlands och därför ser jag det som en självklarhet att satsa på ett ta en Cambridgeexamen. Jag har varit på många shower i London och tycker att det skulle vara fantastiskt kul att jobba där. Med en Cambridgeexamen förstärks mina chanser och det skulle vara en mycket bra merit i mitt cv. Engelskakursen är väldigt lärorik, vi har bland annat fått öva på att skriva personliga ansökningsbrev, vilket jag garanterat kommer att ha nytta av i framtiden.

Duveholmsgymnasiet har erbjudit sina elever möjlighet att ta en Cambridgeexamen sedan 2003. Varje år skriver cirka 30 elever från skolan en omfattande skriftlig tentamen och genomför en muntlig tentamen för att få det eftertraktade intyget. Diplomet utfärdas av The University of Cambridge ESOL (English for Speakers of Other Languages) Examinations och är ett av världens mest kända utbildningsbevis.

John Bovellán tog sin Cambridgeexamen på Duveholmsgymnasiet 2003. Han har bland annat pluggat i Hong Kong och arbetar i dag som stadsbyggnadsingenjör på Katrineholms kommun.

– Jag har alltid haft ett intresse för att lära mig engelska på en mer avancerad nivå. Skolans upplägg av kursen är perfekt. Istället för att sitta och traggla glosor fick vi jobba mycket i diskussionsgrupper för att utveckla vårt sätt att uttrycka oss. I dagens samhälle blir det allt viktigare att kunna föra konversationer på engelska både i arbetet och privat. Den främsta nyttan jag har haft av min CAE är att jag kan samtala obehindrat med människor från andra länder. Jag läser enbart böcker på engelska och behöver aldrig läsa undertexter om jag ser på film eller serier.

Bildningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: Reception: 0150-572 70
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Bildningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*