19 november 2015

Höstbuffén – större än någonsin

Höstbuffén är en årligen förekommande träff där näringsliv, politiker och tjänstemän samlas för att dela med sig av nyheter, trender och framtidsvisioner.

Göran Dahlström pratar inför publik på Höstbuffén

Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström hälsade över 80 personer välkomna och gav en kort information om kommunens satsningar framåt. Bland annat ska 700 nya bostäder byggas varav 500 bostäder innan 2018.

Dahlström berättade också om hur kommunen arbetar med flyktingsituationen. Runt 80 miljoner människor är på flykt i världen och att 10 000 personer nu kommer till Sverige varje vecka. Katrineholm tar emot många ensamkommande ungdomar – under 2014 och 2015 har 130 ensamkommande ungdomar tagits emot.  Kommunen tar ansvar samtidigt som de förtroendevaldas uppdrag är att  ge invånarna i Katrineholms kommun bra service, väl fungerande kommunala tjänster och god planering för den fortsatta samhällsutvecklingen.

Ulf Skagerström pratar om Matrsmart framför en powerpointbild

”Bäst före datum borde slopas”, så säger Matsmarts Ulf Skagerström.  Matsmart startade för 1 år och 10 månader sedan från en idé tillsammans med en ICA handlare som tyckte matsvinnet var för stort. Matsmart kan idag sälja hållbara överskottsprodukter på webben till ett rabatterat pris på 20-90 %.  Sedan början av oktober driver de nu sin verksamhet här i Katrineholm och Ulf tillkännagav att det från och med igår är möjligt att hämta ut beställda varor på plats vid Lövåsen lagret.  

 

Patrik Andersson pratar om Ericsberg

Patrik Andersson från Ericsbergs säteri berättade den intressanta historien som startade 1687 och fram till idag. Företaget har fem grenar, skogsbruk, jordbruk, fastigheter, jakt och besöksnäring. Med 16 700 hektar mark är skogsbruket störst och den mest stabila verksamheten. Besöksnäringsdelen kommer att utvecklas mer då det en viktig näring framåt.

Dot Gade Kulovori, verksamhetschef för Katrineholms Logistikcentrum

Dot Gade Kulovuori , nye verksamhetschefen för Katrineholms Logistikcentrum presenterade sig och såg fram emot sitt nya uppdrag att fortsätta utveckla Katrineholms Logistikcentrum.

Marie Hillblom, chefsredaktör på Katrineholms kuriren

Nye chefredaktören på Katrineholms kuriren Marie Hillblom talade om ett paradigmskifte inom tidningsvärlden då nyheter kommer genom fler kanaler idag än tidigare och att de når många läsare genom journalistiken. Hon önskade att detta tillfället var ett av de första till att bygga upp ett nätverk med kontakter i kommunen.

John Sheiakh från Sörmlands Maskinservice offentliggjorde att han nu flyttar samman sina verksamheter i Katrineholm och därmed flyttar Svea Legosmide från Vingåker.

Jessica Sjögren, projektledare för Katrineholm 100, berättar om jubileumet

Jessica Sjögren, projektledare för Katrineholm 100, berättade om hur näringslivet kan vara med och planera firandet av att Katrineholm fyller 100 år som stad 2017.  

Text: Carina Lloyd
Bild Maria Magnusson

Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*