Medarbetarna har ordet

Kommunens verksamhet är bred och betydelsefull för människor på den här platsen. De värden som vi skapar i vår verksamhet skapas av dem som arbetar här. Här kan du se Katrineholms kommun genom medarbetarnas ögon. Artiklarna är framtagna tillsammans med tidningen Succé. Vill du läsa hela artiklarna klickar du dig vidare på länkarna nedan.

 • Johan Larsson i snösvängen

  Det är 19 grader kallt och yrsnö, snön ligger decimeterdjup och bildar högar och vallar. Johan Larsson från service- och teknikförvaltningen tar en paus från röjningen med snöhyveln.
 • Jag har världens bästa jobb!

  På Interkulturella enheten i Vita huset i Katrineholm jobbar Anna Frössevi och hennes kollegor med en ny metod för att lära flyktingbarn läsa och skriva. – Jag har världens bästa jobb, säger Anna Frössevi. De här barnen är Katrineholms framtid.
 • Malin brinner för IT i skolan

  Hon tror på datorer i undervisningen. – Vad är man ute efter? Är det att eleven ska forma bokstäver eller berätta en historia, undrar Malin. Med datorerna tycker nästan alla att det är lättare att skriva och då kan innehållet få mer tid och fokus.
 • Det bästa är att jobba med människor

  - Jag minns en kvinna, som satt i rullstol. En del i personalen använde lyft för att flytta henne. Sedan jag gått ”Vårdarsång” prövade jag att sjunga ”Rönnerdahl” för henne och ta henne i händerna, då flyttade hon sig av sig själv i ett valssteg. Maria Tillnell, undersköterska och uppfinnare på Norrgläntans demensboende.
 • Vi måste vara kameleonter

  - Vårt jobb är faktiskt att arbeta bort oss själva. När det går bra för någon är det jättekul. Ja, när en kollegas klient fick jobb gick kollegan på moln hela dagen, vi trodde hon var nykär! Beata Kantak och Sandra Johansson, socialsekreterare.
Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*