• SMI studenter besökte Kulturskolan

  Onsdagen den 8 februari besökte SMI studenter kulturskolan och hade slagverksworkshop, i flera undervisningsrum hördes härlig slagverksmusik och på kvällen bjöds det på gratis slagverkskonsert. En väldigt inspirerande och lärorik dag för elever och lärare.

Mitt första hus - Skapande skola 2017

Mitt första hus är ett integrationsprojekt som just nu pågår på Kulturskolan. Genom Skapande skola får eleverna i klass F-9 möta kulturutövare av olika slag. Insatserna ska genom konstnärlig verksamhet och estetiskt lärande öka lusten, motivationen och måluppfyllelsen för eleverna.

Remissvar på Kulturskoleutredningen

Katrineholms kommun har varit officiell remissinstans för den statliga kulturskoleutredningen ”En inkluderande kulturskola på egen grund”. Utredningen föreslår bl.a. att ett antal nationella mål införs, att ett nationellt kulturskolecentrum inrättas och att regionerna ska ta mer ansvar.

Kulturskolechefen har ordet

Katrineholm fyller 100 år. Kulturskolan bidrar i vår till firandet med musikalen ”Knuten”, där handlingen utspelas i Katrineholm för 100 år sen. Det blir en förtrollande kärlekshistoria mellan två ungdomar, fylld av kärlek, sorg, smärta, spänning och magi. Skriv in 20-21 maj i kalendern.

Kulturskolan i skolan

Kulturskolan erbjuder alla förskolor och skolor i Katrineholms kommun en massa härliga aktiviteter. Det kan vara minisjung, minisagor, miniteater, lejonteater och ja mycket annat skoj. Välkommen även du att boka in din förskola/skola. Allt är GRATIS och jätte roligt. Vill du veta mer så hör av dig till oss eller läs i vår lilla folder om just desssa aktiviteter. se länk nedan.

puffbild för anmälan på webben

Anmäl dig idag

Kulturskolan i Katrineholm finns till för alla som drömmer om att kunna spela ett instrument, sjunga, dansa, skapa med sina händer, eller kanske spela teater. På Kulturskolan får du träna dina konstnärliga färdigheter tillsammans med andra.

Kultur på recept

Alla barn är i behov av att bli sedda och att få stöd. När ett barn har svårigheter kan förskola och grundskola behöva hjälp att ge särskilt stöd. Den hjälpen kan Elevhälsan ge till rektorsområdena på uppdrag av rektor.

Kulturskolans Likabehandlingsplan

Syftet med en likabehandlingsplan är att främja elevers lika rättigheter och att motverka diskriminering och kränkande behandling. Likaså att förebygga och förhindra trakasserier och annan kränkande behandling.

Skapande skola

Till läsåret 2016/2017 beviljades Katrineholms kommun 800 000 kronor - den största summan hittills. Som en del i Katrineholms kommuns arbete med Skapande skola har en utbudskatalog producerats inför läsåret 2016/2017. Runt 1 oktober är det klart vilka aktiviteter som kommer till vilka skolor.

Tummen upp och tummen ner

Vad tycker du om oss?

Katrineholms kommun har som mål att ge en bra service och ett gott bemötande till dig som medborgare. Om det är någonting i vår verksamhet som du har synpunkter på vill vi gärna veta det.

Följ oss på Facebook

Ni glömmer väl inte följa vår Facebooksida. Här lägger vi ut nyheter om vad som händer hos oss, när vi har konserter och annat smått och gott. Följ oss gärna så ni håller er uppdarerade på vad som händer.

Aktuellt

 • Dags att söka sommarjobb!

  2017-03-01 | 
  Nu är det dags att söka sommarjobb för sommaren 2017. Välkommen med din ansökan.
 • Foldrar från Kulturskolan

  2016-10-07 | 
  Nu finns det två foldrar att ladda ner för er som är intresserade. Den ena foldern är om vad vi på Kulturskolan har att erbjuda alla barn och ungdomar mellan 0-25 år i Katrineholms kommun. Den andra är för förskolor och skolor i Katrineholm.
 • Grattis Adam och Adam!!!

  2016-08-29 | 
  Grattis Adam och Adam! Två av Kulturskolans tidigare elever har fått motta Gunnar Sellberg-stipendiet. Sellberg-stipendiet delas årligen ut av Musikens Hus-Akademin i Katrineholm.
 • Läsårstider 2016/17

  2016-08-08 | 
  Läsårets förläggning 2016/2017 Lektionerna startar tisdagen den 30 augusti 2016. Sista undervisningdag på Kulturskolan om inget annat anges är den 9 december.
 • Cellolärare sökes!

  2016-07-29 | 
  Bildningsförvaltningen söker till Kulturskolan Cello- och ensemblelärare 40% Vikariat höste 2016, med trolig förlängning våren 2017

Evenemang

 • Proj Café
  Plats: Kulturskolan 2017-06-05 klockan 18:30 - 20:00 Dags för konsert - Kulturskolan presenterar Proj Café på Kulturskolan i Orkestersalen. Många duktiga elever från Kulturskolan kommer att spela och sjunga under kvällen.
 • Kulturcafe 16.27
  Plats: Kulturhuset Ängeln 2017-06-07 klockan 16:30 - 17:30 Välkommen på Kulturcafé "16.27" på Kulturhuset Ängeln. Nu är det dags för årets andra cafe och våra elever med deras lärare underhåller i Ängelns café.
 • Alltid på en Torsdag
  Plats: Musikens Hus 2017-06-08 klockan 18:30 - 20:00 Kom och njut av vårens andra konsert i vår serie "Alltid på en Torsdag". Välkomna alla till en trevlig kväll