15 mars 2013

Våfflor och e-tjänster på Kulturhuset Ängeln

Katrineholms kommun deltar i Get Online Week, en kampanj vars mål är att under en vecka genomföra aktiviteter för att få fler, över hela Europa, att bli nyfikna på Internet. Onsdagen den 20 mars klockan 15-18 sker den största satsningen i Katrineholm med Öppet Hus på Kulturhuset Ängeln där flera aktörer finns samlade för att visa olika e-tjänster. Det bjuds även på våfflor!

Get Online Week 2013 är ett initiativ för att inspirera människor att kunna använda Internet för nytta och nöje. Årets tema handlar om e-tjänster. Idag sker mer och mer online och det finns väldigt många i vårt samhälle som inte är digitalt delaktiga. Vi behöver stötta dessa och skapa möjligheter för dem att få handledning, berättar Camilla Andersson, marknadsförare och informatör på Katrineholms bibliotek.

Under Get Online Week 18-24 mars kommer Katrineholms kommun, som partners i Digidel, genomföra lokala insatser för att få fler att upptäcka möjligheterna med Internet.

På måndagen 18 mars klockan 15–17, erbjuder Katrineholms kommun gratis dator- och internethandledning för både nybörjare och mer vana användare.

På onsdagen 20 mars sker den större satsningen för veckan. Klockan 15–18 är det Öppet Hus på Ängeln där flera aktörer finns på plats för att visa sina egna och andras e-tjänster.

Vi har kontaktat de aktörer i samhället som de flesta invånarna haft eller kommer ha kontakt med i framtiden. Alla dessa kommer sedan finnas under samma tak den 20 mars för att invånarna ska kunna ställa frågor till dem och för att aktörerna ska kunna visa och förklara hur just deras e-tjänster fungerar.

För att göra det lite roligare bjuds det även på våfflor. Veckan fortsätter med mer dator- och internethandledning på torsdagen 21 mars med start klockan 13, då även på andra språk än svenska. Fredagen 22 mars bjuder på digital poesi klockan 12.30, då i samarbete med den pågående Poesiveckan.

För mer information, kontakta:

Camilla Andersson,
marknadsförare/informatör

E-post camilla.andersson4@katrineholm.se

Om Get Online Week
Get Online Week 2013 är en kampanj som pågår den 18-24 mars i hela Europa för att få fler att upptäcka nytta och nöje med nätet.

I Sverige drivs Get Online Week av nätverket Digidel 2013 och stöds av regeringen samt .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur).Mer information om Get Online Week

http://www.digidel.se/om-oss/kalender/getonlineweek2013/

http://www.getonlineweek.eu/

Om Digidel Kampanjen
Digidel verkar för en ökad digital delaktighet i Sverige. Alla ska våga, vilja och kunna ta del av samhällets digitala tjänster. Kampanjens mål är att med gemensamma krafter få ytterligare minst 500 000 svenskar att börja använda Internet innan utgången av år 2013. Digidel vill även bidra till att de som redan är på nätet blir ännu bättre på att ta tillvara på möjligheterna som Internet erbjuder; till exempel för att underlätta vardagssysslor, vara delaktiga i samhällsutvecklingen, få en bättre vård och omsorg, större möjlighet till arbete och en bättre utbildning. Idag består nätverket Digidel av över 350 partners i Digidel och ett 50-tal privatpersoner.

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*