14 februari 2013

Stort intresse för Katrineholm på Emigration Expo

Den gångna helgen genomfördes Europas största mässa för migration, Emigration Expo i Holländska Utrecht. Katrineholms kommun, landstinget och arbetsförmedlingen hade en gemensam monter på plats för att försöka locka högutbildad kompetens.

Landstinget är i stort behov av läkare och sjuksköterskor och näringslivet behöver högre utbildade civilingenjörer och ingenjörer som flyttar till Katrineholm för att arbeta här. Katrineholms kommun
är med och samarbetar då det i många fall innebär att vi som kommun håller med skola och barnomsorg samt i viss mån erbjuder arbete till medflyttande partner. I och med detta togs chansen att visa upp vad Katrineholm kan erbjuda på Emigration Expo.

Emigration Expo hade drygt 12 000 besökare, vilket är nytt rekord. Mässan är öppen för allmänheten och besöks av de som är intresserade av att flytta eller se vad som erbjuds i andra europeiska länder. Katrineholms kommuns monter var väldigt populär.

– Vi har verkligen haft fullt med besökare hela tiden och fått kontakt med ett sextiotal familjer som är intresserade av vidare dialog gällande flytt till vår kommun. Även landstinget var mer än nöjda
med sin medverkan och har fått visat intresse från både läkare och sjuksköterskor, berättar Lars-Erik Sandhgren, avdelningschef för Näringsliv–Samhällsutveckling.

Kommunen har tagit emot uppgifter om utbildning, kompetens och behov av barnomsorg eller dylikt och kommer nu att matcha de som anmält sig med lokala företag.


För ytterligare upplysningar, kontakta:
Lars-Erik Sandhgren, avdelningschef Näringsliv–Samhällsutveckling, telefon 0150-572 06

Skicka ett tips om sidan till någon