1 juli 2013

Pressmeddelande: När stranden kom till stan

Katrineholms kommun satsar på ett levande centrum. I de centrala delarna av Katrineholm har man sedan tidigare fritt WiFi för att möjliggöra en stunds avkopplande uppkoppling.  Nu har Katrineholm byggt en konstgjord strand utrustad med solstolar och beachvolleyplan, mitt i Stadsparken.

Avkoppling i stadsparken.
FOTO: Geza Simon

– Vi fortsätter vårt arbete med att bygga framtidens Katrineholm. Vi har sedan förra sommaren fritt WiFi i stadsparken vilket ökar servicen för kommunens invånare och besökare. I år kompletterar vi med en konstgjord strand där vi ställer ut solstolar och en beachvolleyplan, säger Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Totalt finns ca hundra solstolar som placeras ut av sommarvärdarna vid behov. Förutom att slappa i solstolarna och njuta av en intensiv beachvolleymatch (boll finns att låna i restaurangen) kommer Katrineholms stadsparksbesökare även kunna njuta av musik varje måndag och onsdag. På onsdagarna är det elever från kulturskolan som spelar och sjunger. Det finns även möjlighet för andra att inta scenen för att spela eller sjunga något.

Ett annat nytt inslag blir Speakers Corner, en plats där det är tillåtet för vem som helst att hålla ett offentligt tal.

– Vi vill åstadkomma en mer aktiv och använd stadskärna. Det ska hända något i stan för alla och av alla som vill, avslutar Göran Dahlström.

För mer information kontakta:
Göran Dahlström (S) kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm: 070 - 665 28 22

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*