28 november 2013

Pressmeddelande: Lysande samarbete när julbelysningen ska tändas

Ljusbelysning, foto Hanna Maxstad

Nu när december är på intåg och julen står för dörren är det viktigt med en stadsmiljö som sprider god stämning och inger julkänsla. I år går därför Katrineholms kommun samman med Sörmlands Sparbank, Cityfastigheter och Kungsleden fastigheter och sponsrar julbelysningen i centrala Katrineholm.

Julbelysningen kommer att tändas under eftermiddagen på fredag den 29 november och belysningen går att beskåda på Köpmangatan (från kvarnbacken ned till strömplan) och Hantverkargatan (från strömplan till apoteket). Julbelysningen består av miljövänliga LED-lampor och elen finansieras av fastighetsägarna.

- Det känns fantastiskt bra med detta samarbete. I god katrineholmsanda skapar vi tillsammans ett attraktivt centrum och får en julstämning som vi alla behöver, säger Lars Hågbrandt, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen och ordförande för Katrineholm Citysamverkan.

- Det är i dessa tider som vi behöver extra energi, därför känns det roligt och trevligt att lysa upp Katrineholms centrum, säger Peter Öjdahl, fastighetschef Sörmlands Sparbank.

För mer information kontakta:
Lars Hågbrandt, chef samhällsbyggnadsförvaltningen, telefon: 0150-570 79.
Peter Öjdahl, fastighetschef Sörmlands Sparbank, telefon: 0705-71 90 96.

Fakta Katrineholm Citysamverkan: Under 2012 gick KFV Marknadsföring, Fastighetsägarna i city, Svensk handel och Katrineholms kommun samman och bildade Katrineholm Citysamverkan. Den gemensamma uppgiften är att stärka Katrineholms city inom olika områden.

FOTO: Hanna Maxstad.

Skicka ett tips om sidan till någon