7 november 2013

Mobilanpassad webbplats för Katrineholm.se

MobiltelefonBehovet av en mobilanpassad webbplats har uppstått eftersom allt fler personer surfar på nätet via mobiler och läsplattor. För att göra kommunens information mer tillgänglig och användarvänlig har vi därför tagit steget till mobil webb för Katrineholm.se.

Katrineholms kommun har mobilanpassat sin webbplats via det som kallas responsive design. Det innebär att webbplatsen och innehållet anpassar sig till den mobil, dator eller läsplatta som besökaren använder. En responsive webb bygger på samma innehåll som den vanliga webbplatsen.

- I och med att webbplatsens utseende anpassar sig till den skärm besökaren använder så underlättas överblick, sökbarhet och navigering av den information som finns på webbplatsen. Antalet besökare till kommunens webbplats ökar varje år - under år 2012 hade Katrineholm.se över 900 000 besök. Över en tiondel av dessa använder mobila enheter och då är det helt klart läge för en mobilanpassad webb, säger Lena Hammarbäck, webbansvarig på Katrineholms kommun.

Besök Katrineholm.se via din mobil eller läsplatta!

För ytterligare information kontakta:
Lena Hammarbäck, webbansvarig på Katrineholms kommun,
telefon 073-041 46 84

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*