25 oktober 2013

Kunglig äppellund planteras i Nävertorp

Vid en ceremoni den 29 oktober planteras en äppellund vid Strandgården i Nävertorp. Träden är en gåva till kungaparet från Länsstyrelsen och Katrineholms kommun i samband med firandet av kungens 40 år på tronen. Lanshövding Liselott Hagberg och kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström planterar träden tillsammans. 

Den 4 september besökte kungaparet Nyköping, Katrineholm och Eskilstuna. Samtliga tre kommuner sätter nu varsin äppellund i minnesgåva av besöket. En gåva som också kommer invånarna till del.

– I Katrineholm är platsen vald med tanke på den stora mångfald av människor som rör sig här. I närheten finns både förskolor, skola, äldreboende, handikappomsorg, villor och lägenheter. Förhoppningen är att äppellunden på sikt blir till nytta och nöje för många som inte har egna trädgårdar, säger Göran Dahlström.

Äppellunden i Nävertorp kommer att planteras vid Servicehuset Strandgården. Förskolebarn i området och boende vid Strandgården är inbjudna att delta. Media är välkomna att delta i ceremonin.

Tid:                 Tisdag 29 oktober kl 14.00.
Plats:              Strandgården, Halvergatan 1-3, Katrineholm.

 äpple i handen

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

Gåvobrev