9 juli 2014

PRESSMEDDELANDE: Stor uthyrning i Katrineholm Logistikcentrum

Logistikposition Katrineholm AB hyr ut 7 370 kvadratmeter till Ljungberg Fritzoe AB. Ljungberg Fritzoe AB är leverantör av träskivor till de stora svenska bygghandlarkedjorna.

Katrineholm Logistikcentrum

Katrineholm kommuns och Catenas gemensamma bolag Logistikposition Katrineholm AB, har tecknat hyresavtal med Ljungberg Fritzoe AB om 7 370 kvadratmeter. Fastigheten är belägen inom Katrineholms Logistikcentrum. Avtalet löper till sista december 2016 med en årshyra om cirka 1,5 miljoner kronor. Ljungberg Fritzoe AB är leverantör av träskivor till de stora svenska bygghandlarkedjorna.

- När vi nu behöver mer yta och ska driva lager och logistik i egen regi, lyckades vi hitta en perfekt fastighet för ändamålet intill kombiterminalen i Katrineholm. Det var lyckosamt, säger VD för Ljungberg Fritzoe AB Thomas Ljungman.

- Katrineholms Logistikcentrum har ett fantastiskt bra läge med daglig tågpendel till södra Europa. Vi välkomnar den nya hyresgästen till kommunen och är övertygade om att de kommer att trivas, säger kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm Göran Dahlström.

 - Logistikläget och fastighetens utformning är optimal för hyresgästens verksamhet och vi kan bara gratulera Ljungberg Fritzoe AB till att de hittat rätt samt Katrineholms kommun för ytterligare en bra etablering, säger Catenas VD Gustaf Hermelin.

Till och från Katrineholms kombiterminal anländer och avgår dagligen ett antal tågsätt med vardera 38 lastbilstrailers och containers ombord. Sex dagar i veckan är Europa motpart och fem dagar i veckan står Göteborg i andra änden. I Katrineholm lastas trailers och containers av och rullar sedan vidare på svenska vägar till sin slutdestination. Transportsättet är mycket energibesparande och därmed miljövänligt i jämförelse med att transportera godset med lastbil hela vägen genom Europa.

Ljungberg Fritzoe AB ägs till lika delar av norska Treschow Fritzoe AS och Björn Ljungberg. Båda ägarna har en lång och framgångsrik historia inom norsk och svensk grossisthandel. Företaget importerar träbaserade skivmaterial från ledande producenter över hela världen och levererar sedan till de stora bygghandlarkedjorna.

För mer information kontakta:

Anders Thörnström, Katrineholms Logistikcentrum. Telefon: 070 – 980 04 89
Gustaf Hermelin, VD Catena. Telefon: 070 – 560 00 00
Peter Andersson, CFO Catena. Telefon: 0730 – 70 22 44

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*