27 april 2016

Svensk Fågel hyllar Katrineholm

Anneli Hedberg får ett diplom av Henrik Carlsson, i bakgrunden en utklädd stor gul kyckling.

I dag, onsdag, fick Katrineholms kommun och Bie skola fint besök från branschorganisationen Svensk Fågel. VD Maria Donis och uppfödaren Henrik Carlsson, Stenta gård, delade ut diplom under lunchen i skolrestaurangen.

- Vilken fantastisk skola ni har här! Och så jätteroligt för oss att vara här och dela ut de här stora diplomen för att ni bara får svensk kyckling här i skolan, utbrast Svensk fågels vd Maria Donis när hon berättade för barnen varför de var på plats.

Henrik Carlsson fick sedan berätta att han under morgonen varit ute i kycklingstallarna och tittat till så att alla kycklingarna hade det bra. Han var också väldigt glad över att Katrineholm satsar på svenskt och närproducerat, såklart.

Kocken i Bie skola, Kerstin Haglund, tar emot ett stort diplom av Svensk Fågels vd Maria Donis. Foto: Marie Moqvist

Svensk kyckling är märkt med den Gula pippin, som även var med under ceremonin. Först fick avdelningschefen för kommunservice, Camilla Wiström, och Service- och tekniknämndens ordförande Anneli Hedberg ta emot diplom från Henrik Carlsson.

Sen fick kocken på Bie skola, Kerstin Haglund, också ta emot ett stort fint diplom av Maria Donis. På diplomen syntes även Gula pippin som all svensk kyckling i butik är märkt med. Gula pippin var även med under ceremonin och efter att diplomen delats ut blev det stort kramkalas i skolrestaurangen, många barn ville ha en mjuk kram av Gula pippin, som i sin tur fick en stor kram och en flygtur.

 

Fakta

Svensk Fågel är branschorganisationen för svensk kyckling och kalkon som representerar hela kedjan; från avelsföretag, kläckerier och fodertillverkare till bönder och slakterier. Medlemsföretagen är: Kronfågel, Guldfågeln, Lagerbergs Kyckling, Bjärefågel, Knäreds Kyckling och Ingelsta Kalkon. Alla arbetar mot samma mål – att ta fram världens bästa kyckling. www.svenskfagel.se

Barn kramar Gula pippin. Foto: Marie Moqvist

Barn kramar Gula pippin. Foto: Marie Moqvist

Barn kramar Gula pippin. Foto: Marie Moqvist

Barn kramar Gula pippin. Foto: Marie Moqvist

Skicka ett tips om sidan till någon
Service- och teknikförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Service- och teknikförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*