11 oktober 2016

Sköldinges nya mötesplats - Malmgården

Orkar du inte fixa lunchen själv?

Sugen på god mat och gott sällskap?

I Sköldinge har nu Malmgårdens restaurang öppnat även för allmänheten. Service- och tekniknämndens ordförande Anneli Hedberg och vård- och omsorgsnämndens ordförande Ulrika Truedsson invigde tillsammans den officiella öppningen av Malmgårdens restaurang i dag tisdag. Tillsammans överlämnade de en stor, fin tavla som ska smycka restaurangen.

En stor tavla lämnas över till representanter för restaurang Malmgården i Sköldinge.

Idén är Tobias Höglunds. Han är kökschef i Valla/Sköldinge och tyckte att de boende på Malmgården kom ut alldeles för lite i sociala sammanhang samtidigt som det hos Sköldingeborna saknade någonstans att äta lunch.

- Jag pratade med Gerd Mårtensson som är kock här i Sköldinge och sen tog jag det vidare upp i ledningen. Vi tyckte alla att det var en bra idé men det hade aldring fungerat om vi inte fått låna matsalen av Folkets Hus. Nu är det precis som jag hade tänkt mig och alla vinner på det, berättar han.

Kökschef Tobias Höglund serverar gäster.

Anneli Hedberg och Ulrika Truedsson var jätteglada över både idén och att det gått att genomföra tack vare fint samarbete mellan förvaltningarna.

- Vi tycker såklart att mat är liv och lust och därför är vi otroligt glada över att kunna erbjuda god, ekologisk, svenskproducerad och i många fall närproducerad mat. Särskilt glada är vi över att kunna erbjuda valmöjligheter i och med att vi serverar två rätter dagligen. Alla tycker inte om samma mat och på det här viset hoppas vi fler kommer hit och äter, sade Anneli Hedberg.

- Det ger ett stort mervärde för våra boende på Malmgården att kunna komma ner och träffa anhöriga och vänner över en bit mat. Vi hoppas verkligen att det blir en viktig mötesplats här i Sköldinge, fortsatte Ulrika Truedsson.

Malmgårdens matsal, fullsatt med lunchbesökare.

Dagen till ära var samtliga boende på Malmgården, personal och allmänhet på plats. Matsalen blev snabbt full och extrarummet som finns att tillgå fick öppnas upp så alla kunde äta. Köket serverade halstrad sej med kokt potatis och skarpsås eller raggmunkar med fläsk och lingon. Eftersom det var invigning bjöds det på tårta till efterätt.

Händer som tar en bit tårta.

Skicka ett tips om sidan till någon
Service- och teknikförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Service- och teknikförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*