15 mars 2016

Idrottsministern på besök i Katrineholm

Service- och tekniknämndens ordförande Anneli Hedberg sitter bredvid idrottsminister Gabriel Wikström. Foto Marie Moqvist

Igår, måndag, var Sveriges folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström på besök i Katrineholm. Förmiddagen var laddad med idrott och kommunens arbete, eftermiddagen ägnades åt Landstinget och sjukvård.

Ministern hälsades välkommen av kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström. Därefter presenterade Service- och tekniknämndens ordförande Anneli Hedberg, tillsammans med personal från Service- och teknikförvaltningen och Sportcentrum, Katrineholms arbete för idrott och folkhälsa. De lyfte särskilt upp det idrottspolitiska programmet och det goda samarbetet med Katrineholms lokala idrottsföreningar samt med Sörmlandsidrotten och SISU idrottsutbildarna. De senare hade även representanter på plats som visade de lyckade aktiviteter som genomförts i Katrineholm, till exempel Summer Camp och Supersportis.

– Spontant tycker jag det Katrineholm gör är fantastiskt. Ni arbetar utifrån det ni har, hittar nya vägar och utnyttjar lokalerna så mycket mer än de flesta. Det skulle fler kommuner behöva ta efter. Ni har verkligen hittat en bra modell att arbeta efter, tyckte ministern.

Efter presentationerna var det dags för rundvandring på Sportcentrum. Gabriel Wikström fick under rundvandringen visa sina färdigheter i att sätta ett straffkast i basket till deltagarnas förtjusning. Han imponerades dock mer över att kommunen har en så komplett anläggning på så överskådlig yta och att vi lyckats hålla den så uppdaterad trots sin ansenliga ålder. Katrineholms satsning på idrott att vara något för alla tilltalade verkligen.

– Vi har ju sett att när vi satsat på idrott så klarar vi också saker som till exempel integration bättre. Idrotten bidrar till att nå så många fler mål; bättre liv, hälsa och demokratisk fostran. Det är precis så ni arbetar här i Katrineholm och det är otroligt roligt för mig som idrottsminister att få ta del av.

Gabriel Wikström gör sig beredd för att kasta en basketboll i en basketkorg. Foto Marie Moqvist

Skicka ett tips om sidan till någon
Service- och teknikförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Service- och teknikförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*