25 februari 2016

Exklusivt bagarbesök i Katrineholm

Bagaren och konditorn Sébastien Boudet poserar med en korg nybakat bröd. Foto: Marie Moqvist

Under onsdagen fick personalen i kommunens kök fint besök av en av Sveriges bästa bagare, Sebastien Boudet, känd bagare/konditor från bland annat Dessertmästarna i kanal 5 där han är en av medlemmarna i juryn.

Boudet är en sann kreatör som åker land och rike runt för att utbilda och inspirera stora som små kockar och bagare. I går, onsdag, var turen kommen till Katrineholm där han höll en mycket inspirerande workshop för kommunens kockar och kökschefer i brödbakningens underbara värld.

Sébastien Boudet står framför kommunens personal och artikulerar med händerna. Foto: Marie Moqvist

Sebastien delade med sig sin syn på brödet, livet och jordbruket - vikten av att se till helheten och ansvaret för miljön. Personalen fick bakning taget till en helt ny dimension och fick lära sig baka med enbart ekologiska råvaror och helt utan tillsatser.

Hela personalen tillsammans med Sébastien. Foto: Marie Moqvist

Hela gruppen var lyrisk efteråt men även Sébastien hade haft en underbar dag.

- Det är fantastiskt att kunna inspirera andra och ge dem luft under vingarna. Kockarna har verkligen haft rätt inställning, alla har varit väldigt pigga på att ta åt sig information. De lagar mat till våra barn och äldre, och det är väldigt kul att de vill göra en skillnad för dem. Jag märker att de har fått mycket inspiration från idag - det gnistrar i ögonen på dem. Bra att det finns en vilja och att alla ser nyttan med att laga bra mat till barnen och de gamla är otroligt roligt, sade Boudet själv om dagen.

Sébastien föreläser framför kommunens kökschefer. Foto: Marie Moqvist

Bagaren och konditorn Sébastien Boudet i profil, står och pratar. Foto: Marie Moqvist

Skicka ett tips om sidan till någon
Service- och teknikförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Service- och teknikförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*