7 augusti 2014

Revy SM-festivalen invigd!

I år har Katrineholmsrevyn fått äran att arrangera Revy SM-festivalen. Med cirka 350 deltagare från hela Sverige intar Revy-SM staden under årets upplaga av Katrineholmsveckan.

Invigning av Revy SM-festivalen i Katrineholm, foto: Josefine Karlsson

Kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) höll ett invigningstal och välkomnade både Katrineholmarna och andra besökare till Katrineholm och Stadsparken.

Parnevikstipendiet
Revy SM-festivalen arrangeras årligen av riksförbundet Lokalrevyer i Sverige (LIS) tillsammans med en medlemsförening, och i år är det alltså Katrineholmsrevyn som fått äran att arrangera detta stora event.

Festivalen invigdes i Stadsparken där Bosse Parnevik delade ut sitt stipendium till tre lyckliga stipendiater: Katrineholms egna souldrottning Linda Råsberg från Katrineholmsrevyn, Andreas Sköld från Falkenbergsrevyn och Gustav Jönsson från Halmstadrevyn.

Stipendiets ändamål är att stödja en person eller grupp som på ett särskilt sätt bidragit till den svenska revykonstens bevarande och förnyelse och som dokumenterat en vilja att vidareutveckla sig inom sin genre. 

Bosse Parnevik är en av Sveriges mest folkkära artister, och kanske mest känd för sina imitationer av politiker och nöjeskändisar. Parnevik är hedersmedlem i LIS, och delar varje år ut Parnevikstipendiet till unga talanger som är verksamma inom revykonsten.

Bosse Parnevik delade ut stipendier till tre lyckliga stipendiater, foto: Josefine Karlsson
Bosse Parnevik på scenen i Stadsparken.

Linda Råsberg sjunger på scenen, foto: Josefine Karlsson
Linda Råsberg sjöng Simon and Garfunkels "Bridge over troubled water" och fick stående ovationer från publiken.

Revy SM-festivalen i Katrineholm
Revyfestivalen pågår från onsdag den 6/8 till lördag 9/8 med olika aktiviteter för deltagarna, bland annat seminarier, kurser och jippon. De som är intresserade har möjlighet att delta i en kurs i scenografi och en ungdoms- och skådespelarworkshop. Utöver det genomförs SM i revy, en tävling som startar med semifinaler under torsdagen för att sedan avslutas med en finalföreställning fredag kväll. Läs mer i länken i högerspalten.

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

Revy SM i Katrineholm