16 maj 2014

PRESSMEDDELANDE: Bra att bo i Katrineholm

Katrineholm visar återigen framfötterna i en nationell ranking. Nyligen åstadkom vi en rekordnotering i näringslivsrankingen och nu klättrar vi från plats 247 till plats 128 i rankingen om var det är bäst att bo.

Tidningen Fokus har i sin årliga lista, Bäst att bo 2014, vägt samman allt från huspriser och arbetslöshet till bredbandstillgång och antalet sportanläggningar och rankat alla kommuner i Sverige utifrån det. Årets ranking är mer utvecklad än tidigare och har enligt tidningen en tydlig koppling till vad forskningen säger om vad som gör en ort attraktiv. Som ett led i det arbetet har tidningen därför inlett ett samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

 – Återigen en ranking som visar att vår kommun är inne i en positiv trend. Ett kvitto på att vi gör rätt saker här i Katrineholm. Vi bygger fler bostäder och vår ambition är att vi ska ha ett näringslivsklimat i toppklass. Det här tillsammans gör att vi har ett fantastiskt läge nu och inför framtiden, säger Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*

Läs om rankingen

Se hela listan här