3 september 2014

Landstinget miljardsatsar i Katrineholm

På en pressträff idag den 3 september släppte Landstinget Sörmland nyheten att de kommer bygga en ny ambulansstation vid Lövåsenområdet i Katrineholm.


Här, granne med Bilprovningen ska den nya ambulansstationen byggas. Den ska vara färdig i slutet av 2015. Från vänster: Ambulanssjukskötarna Anders Andersson, Per Rönnehed, Åsa Kullgren landstingsstyrelsens ordförande och Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.
FOTO: Geza Simon

Det är redan tidigare känt att Landstinget Sörmland rustar Karsuddens sjukhus och Kullbergska sjukhuset. På en pressträff idag den 3 september släppte Landstinget Sörmland nyheten att man även kommer bygga ny ambulansstation vid Lövåsenområdet i Katrineholm. Totalt en satsning på en miljard kronor.

– Vi månar väldigt mycket om vår sjukvård här i kommunen, den är oerhört viktig för oss så det är glädjande att Landstinget Sörmland satsar så pass mycket i vår kommun. Dessutom ger det bra med arbetstillfällen för oss. Hela den här processen har gått väldigt fort och det tack vare att vi här i Katrineholm har etableringsmark färdig. Det är bara att sätta spaden i marken och bygga, säger Göran Dahlström kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Den nya ambulansstationen kommer att byggas på tomten Barken 29 (bredvid Bilprovningen) som är en del av Lövåsen 3:1. Stationen kommer att vara belägen nära riksväg 55/57 samt i anslutning till riksväg 52 och 56 i Katrineholm. Härifrån kan ambulanserna snabbt nå alla områden i Katrineholm och närliggande mindre orter samt snabbt nå vägarna till Mälarsjukhuset och Nyköping lasarett. Stationen ska vara klar i slutet av 2015.  


Så här kommer den nya ambulansstationen att se ut i Katrneholm. 

 

Bakgrund
Ambulanssjukvården i Katrineholm har vuxit ur sina nuvarande lokaler vid Kullbergska sjukhuset. Lokalerna är idag inte längre ändamålsenliga. Katrineholm har med åren förändrats och placeringen idag av ambulansen är inte bästa möjliga för att hinna ut till utryckningsområdena på ett tillfredställande sätt, visar en undersökning som ambulansen i Katrineholm har gjort. Utredningen visar också var det är bäst att lokalisera en ambulansstation för att kunna nå ut till utryckningsområdena snabbast och lättast.

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*