4 augusti 2014

Barnens dag i Stadsparken

Katrineholms-Veckan är inne på sin andra dag och idag var det barnens tur att leka och ha kul. Det var nämligen dags för barnens dag i Stadsparken!

Prova på att hoppa på studsmatta, foto: Josefine Karlsson

På plats i Stadsparken fanns bland andra Västra Sörmlands Räddningstjänst (VSR) som bjöd på provåkning i stegbil med räddningstjänstens brandbil. Skog & Äventyr anordnade linbana och balansklättring och Harbacken fixade ponnyridning.

Nytt konstverk invigdes - You and me forever

I samband med alla roliga och spännande aktiviteter invigdes även ett nytt offentligt - och portabelt - konstverk. Konstverket är gjort av Andy Best och Merja Puustinen och heter You and me forever. Konstverket fungerar som en hoppborg och var mycket uppskattad bland barnen.

You and me forever, offentligt konstverk, foto: Josefine Karlsson

Minivolleyboll med Karin Lundqvist & Nina Grawender

En av de mer populära aktiviteterna i Stadsparken under Barnens dag, förutom ansiktsmålning, var minivolleyboll med elitspelarna Karin Lundqvist och Nina Grawender (arrangerat av Katrineholms Volleybollklubb). Barnen fick ta emot tips och trix för att vässa sina volleyboll-kunskaper, och därefter spela mot varandra. Som pris fick man glass, kommunens visionsgodis och en tatuering med Katrineholms kommuns vision Läge för Liv & Lust.

Barnens dag i Stadsparken, foto: Josefine Karlsson

Karin Lundqvist och Nina Grawender, foto: Josefine Karlsson

Katrineholms kommun har sponsrat Karin Lundqvist (till vänster i bild) i flera år och hon har representerat kommunen på ett utmärkt sätt. Karins positiva personlighet stämmer mer än väl överens med vår kommuns vision. Under 2013 parade Karin ihop sig med Nina Grawender (till höger i bild), för att göra en satsning mot OS i Rio de Janeiro 2016.

Nina Grawender och Karin Lundqvist tillsammans med Göran Dahlström, foto: Josefine Karlsson

På bilden ovan tackar kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) Karin och Nina för deras deltagande under Barnens dag tillsammans med Katrineholms Volleybollklubb.

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms kommun
Postadress: 641 80 Katrineholm
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms kommun
* = Obligatorisk uppgift
*