15 maj 2013

SKL möter ungas intresse för välfärdsjobb

Bild: budskapsillustration som lyder "Vi gör svensk välfärd"

Filmer med kändisar som testar jobben i välfärden, ett yrkestest som lockar tiotusentals användare och en Facebooksida som följs av allt fler ska locka unga till välfärdens yrken.

Sveriges Viktigaste Jobb är en satsning från SKL – Sveriges Kommuner och Landsting – som syftar till att öka intresset för och kunskapen om jobben i välfärdssektorn. I år är det främst ungdomar som ska nås av budskapet att det är här framtidens jobb finns.

För att nå ungdomarna med detta budskap satsas nu särskilt på sociala medier.

Ett viktigt led i arbetet är de filmer som fr.o.m. 14 maj börjar spridas på nätet. Fem unga kändisar testar under en arbetsdag ett av Sveriges Viktigaste Jobb. Bloggande mångsysslaren Daniel Paris, skådespelerskan Ellen Bergström, Minecraft-stjärnan Marcus Nyman, rallyföraren Jennie-Lee Hermansson och Youtube-profilen Simon Lussetti, provar alla på varsitt välfärdsyrke. Yrkestestet, där du kan testa vilket välfärdsjobb som passar just dig, sprids dessutom för fullt i sociala medier. På bara några veckor har fler 25 000 personer gjort testet.

Sveriges Viktigaste Jobb pågår fram till 2015. SKL samarbetar med landets alla kommuner, landsting och regioner i satsningen. Bakgrunden till initiativet är att välfärden behöver rekrytera cirka 420 000 nya medarbetare fram till 2019.

Källa: Pessmeddelande från Sveriges Kommuner och Landsting 14 maj 2013.

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*