4 september 2013

Katrineholm - Läge för kungabesök!

Kungens 40 år på tronen visar kungen i högerprofil för 40 år sedan och i vänsterprofil i dag.

Sveriges Konung, Karl XVI Gustaf, firar i år 40 år på tronen.

Karl XVI Gustaf tillträdde som statschef 15 september 1973 då han efterträdde sin farfar Gustaf VI Adolf. Hans majestät är den sjunde regenten av huset Bernadotte samt den sjuttiofjärde av Sveriges historiska monarker. Som en del i firandet åker kungen och drottningen runt i Sverige och besöker landets alla 21 län.

Onsdagen den 4 september kommer kungaparet på besök till Södermanlands län. De besöker under dagen Nyköping, Katrineholm och Eskilstuna. I Katrineholm kommer festligheterna att äga rum i Stadsparken och det är även här Kungen kommer att hålla länstalet.

Landshövding Liselott Hagberg är värd för kungaparets besök i Södermanland, tillsammans med kommuner, företag och organisationer guidar hon genom Södermanland. Det kommer också att finnas möjlighet för allmänheten att se Kungaparet på deras resa genom länet.

– Ledorden för dagen är mat, mångfald och miljö – med dem som grund vill vi ge en bild av möjligheternas Södermanland och även belysa de stora förändringar som länet har genomgått de senaste 40 åren, säger landshövding Liselott Hagberg.

– Vi är givetvis glada och hedrade över att kungaparet kommer till Katrineholm. Framförallt för att kungen kommer att hålla sitt länstal i vår vackra stadspark. Jag hoppas att så många som möjligt kan komma till Stadsparken där Kulturskolan tillsammans med kommunens musikklasser, kulturföreningen DuD och Viadidakts SFI-kör underhåller från klockan 11.30, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström.

Medverkande från Kulturskolan, Katrineholms musikklasser, kulturföreningen DuD och Viadidakts SFI-kör:

Barnkörerna Sjung ba' och Tonfiskarna
Stråkorkestern Stämskruvarna
Musikallinjen och musikalorkestern
Musikklasserna år 9
SFI-kören

Länsstyrelsens program för kungaparets besök i Södermanland hittar du i högerspalten. 

Bra att veta inför besöket i Stadsparken


Var på plats i god tid!

Se till att vara på plats i Stadsparken i god tid då vi beräknar att många personer kommer att vilja delta under besöket.

Underhållningen startar klockan 11.30

På scenen i Stadsparken börjar underhållningen klockan 11.30 med elever från Kulturskolan, Katrineholms musikklasser, kulturföreningen DuD och Viadidakts SFI-kör.

Reserverade platser

Var noga uppmärksam på de avspärrningar som råder runt och kring stadsparken. Ett område i stadsparken kommer att vara reserverat för rullstolsburna personer samt äldre människor med rullatorer. Det kommer dessutom att finnas ett område för skolklasser på gräsytan.

Avspärrade gator

Vänligen observera att följande gator är avspärrade under besöket:
- Fredsgatan (från korsning Vasavägen till korsning Drottninggatan)
- Hantverkaregatan (hela gatan är avspärrad)
- Tegnérvägen (från korsning Hantverkaregatan till Vasavägen)

Kungssången

Missade du att klippa ut kungssången i Katrineholms Kuriren? Ingen fara! Katrineholms kommun delar ut massvis med exemplar av kungssången under besöket. Håll utkik efter personer i gula reflexvästar, de delar nämligen ut kungssången till besökarna. Du hittar även texten i PDF-format i högerspalten.

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*