10 september 2013

Karin Lundqvist och Nina Grawender är Sveriges nya damlandslag

I ett pressmeddelande från Svensk volleyboll 2013-09-09 avslöjar man nu att paret Karin Lundqvist och Nina Grawender utgör Sveriges damlandslag i beachvolley. Paret kom nia på EM i juli och har nu utsetts till landslag på damsidan.

Foto: CEV (Europeiska Volleybollförbundet)

Foto: CEV (Europeiska Volleybollförbundet)

- Vårt mål är att vara med på OS i Rio 2016, och den första säsongen tillsammans har så här långt varit väldigt bra. Det känns jättekul att vi presterat så bra och nu utsetts till landslag på damsidan, säger rutinerade Karin Lundqvist, som spelar för Katrineholms VK.Karin har representerat blågult tidigare i karriären, men aldrig kommit så långt som till OS. De senaste två åren har hon bott i Brasilien och som enda europé spelat på världens främsta tour; Banco do Brasil. Bästa placering där är 3:e plats för Lundqvist där hon vunnit över de främsta
brasilianskorna.

Sedan i februari i år tränar Karin Lundqvist tillsammans med Nina Grawender, och förra helgen tog paret sin första internationella titel tillsammans, då de vann Nordeuropeiska Mästerskapen i Oslo. Grawender kommer från Göteborg, där hon spelar för Göteborg Beachvolley Club. Hon fick sitt genombrott 2010, då hon tog SM-silver och spelade internationellt.

Katrineholms kommun har sponsrat Karin Lundqvist i flera år och hon har representerat Katrineholms kommun på ett utmärkt sätt genom sina sportsliga framgångar, men också genom att hennes positiva personlighet mer än väl stämmer överens med Katrineholms vision -  Läge för liv och lust, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S).

Enligt tidigare samtal med Karin Lundqvist satsar nu kommunen ytterligare 20 000 kronor för Karins fortsatta OS-satsning och marknadsföring av Katrineholm, både på nationell och internationell nivå.

 

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

Läs mer om beachvolley via Svensk Volleyboll