26 september 2013

Nu är Biltema invigt i Katrineholm!

Ingen som passerat Katrineholm har väl kunnat undgå etableringen av Biltema på Lövåsenområdet. Idag invigdes det nya varuhuset som rymmer cirka 19 000 aktiva produkter och har 16 anställda personer. 

- Äntligen, det har varit en lång väntan. Det kändes väldigt bra den dagen det blev klart och när Biltema berättade att det var dags att etablera sig här i Katrineholm, sade kommunstyrelsens ordförande Göran Dahlström (S) när han höll sitt invigningstal vid Biltema imorse.

Göran Dahlström berättade dessutom att Katrineholm redan innan öppningen av Biltemas varuhus är den kommun i länet där handeln ökar mest. Katrineholm och Lövåsen är ett regionalt handelcentrum där Biltema nu blir flaggskeppet.

- Vi ser positivt på den här etableringen och i takt med att handeln växer kompletterar vi dessutom med att bygga nya bostäder. Handeln i centrum är också en viktig punkt, och inom en månad presenterar vi förslaget till torgets utveckling, fortsatte Göran Dahlström innan han lämnade över till Janne Liljeholm som är varuhuschef för Biltema i Katrineholm. Janne passade på att ge ett stort tack till personalen och övriga Biltemavaruhus i Sverige som hjälpt till vid iordningställandet av varuhuset.

På plats under invigningen var även samhällsbyggnadsförvaltningens chef Lars Hågbrandt.

- Det är jätteroligt att Biltema nu slår upp portarna i Katrineholm, och att vårt läge har passat in i deras utvecklingsplaner. Min erfarenhet säger att Biltema är en verksamhet som inte bara attraherar Katrineholmsbor utan även drar kunder från hela regionen. Det här kommer i sin tur att genera mer handel för Katrineholm. Nu önskar vi Biltema lycka till, sade Lars Hågbrandt.

Som avslutning på invigningen, och innan portarna öppnades, bjöd Biltemas pilot Per på en fantastisk flyguppvisning i en Spitfire.

Bilder från invigningen

Invigningen av Biltema 26/9
Skylten vid infarten till Biltema i Katrineholm.

Invigningen av Biltema 26/9
Göran Dahlström tillsammans med Biltemas VD Johan Horsak.

Invigningen av Biltema 26/9
Göran Dahlström håller tal vid invigningen av Biltemas nya varuhus på Lövåsenområdet i Katrineholm.

 
Flyguppvisning av Biltemas pilot Per i en Spitfire.

Invigningen av Biltema 26/9
Flyguppvisning av Biltemas pilot Per i en Spitfire.

FOTO: Josefine Karlsson


Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*