17 september 2013

Hälsoveckan "kuppade" kommunfullmäktige

Under ledning av Susanne Karlsson Ström danslärare Nyhemsskolan, kuppades kommunfullmäktigemötet i går kväll (läs måndag den 16 september). Precis när fullmäktigeordföranden Leif Tronelius annonserade att mötet skulle ta en paus stormades salen av cirka 15 dansare. Med gemensamma krafter fick de samtliga politiker att röra sig till tonerna av ABBA. Safiren gungade som aldrig förr.

För fjärde året i rad arrangerar Katrineholm en kampanjvecka som syftar till att uppmuntra goda matvanor och fysisk aktivitet. Hälsoveckan - Ett friskare Katrineholm. Igår rivstartade veckan med att "kuppa" Kommunfullmäktige.

Bakgrunden till kuppen är den pågående Hälsoveckan – Ett friskare Katrineholm. Projektgruppen kontaktade i ett tidigt skede Leif Tronelius för att berätta om idén och han nappade direkt.

 – Har man ett stillasittande jobb är det oerhört viktigt att ta korta pauser och resa sig upp, kanske göra några lättare övningar. Även om du tränar på gym ett par kvällar i veckan och samtidigt har ett stillasittande jobb är du i riskzonen för hjärt- kärlsjukdomar. Vi människor är byggda för rörelse, berättar Annica Pettersson hälsopedagog.

Inget möte går säkert denna vecka för Hälsoveckans ”gerilladansare”.

FOTO: Geza Simon

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*