28 juni 2013

Felicia Wallenberg om att kombinera hästhoppning och epilepsi

För Felicia Wallenberg är hästhoppning och epilepsi en kombination som funkar. Felicia älskar sin äventyrliga sport och vill inte att epilepsin ska hindra henne. Katrineholms kommun stöttar Felicias elitsatsning inom hästhoppning och Felicias mål är att komma med i landslaget. Hon hoppas dessutom på att kvala till junior-SM och delta i tre stycken internationella tävlingar under 2013.

Felicia är en tuff ryttarrinna och i vintras vann hon första pris i en hästhoppstävling med 72 startande – trots gipsad vänsterarm.

Felicia har fina möjligheter att synliggöra Katrineholm, både nationellt och internationellt. Hon är ett föredöme för Katrineholm och framförallt ungdomar, dels för hon klarar sin elitsatsning vid sidan av skolan men framförallt för att hon visar att man kan idrotta trots en allvarlig sjukdom (epilepsi).

- Jag är glad att inte epilep­sin hindrar mig. Hästhoppning är det roligaste jag vet. Det är under­bart att vara med Quel Elan och känna att vi är en enhet när vi hop­par. Det är en häftig känsla att styra 600 kg häst över hindren. Snacka om kick!

Det kommunala stöder till Felicia uppgår till 10 000 kronor under 2013 och lika stor summa under 2014. Pengarna möjliggör Felicias tävlande och resande.

KÄLLA: www.epilepsi.se
FOTO: Jocke Wallenberg

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*