3 juli 2013

Äldreomsorgspriset till Maj Rom

Maj Rom, läkare från Katrineholm, har tilldelats Äldreomsorgspriset 2013

Under Almedalsseminariet Kvalitet och innehåll – äldreomsorgen, efter vinstdebatten i går kväll, presenterades mottagaren av Äldreomsorgspriset. Det går i år till Maj Rom, projektchef för Bättre liv för sjuka äldre vid Sveriges Kommuner och Landsting. Mottagaren själv, tillsammans med barn- och äldreministern Maria Larsson (KD) och Kristina Mårtensson, samhällspolitisk chef för Kommunal deltog i seminariet. Prissumman är på 25.000 kronor.

Motiveringen lyder: Maj Rom, projektchef för Bättre liv för sjuka äldre vid Sveriges Kommuner och Landsting, har tilldelats Äldreomsorgspriset 2013 för sitt extraordinära engagemang och sin helhetssyn där den enskilda människan alltid är i fokus.

Äldreomsorgspriset delas ut av läkemedelsföretaget Takeda.

Tidigare års pristagare är Åsa Moberg, journalist, författare och samhällsdebattör, Lillemor Husberg, grundare av det antroposofiskt inriktade äldreboendet Vigs Ängar i Skåne, Ung Omsorg med grundarna Benjamin Kainz, Oscar Lundin och Arvid Morin samt Sara Beischer, författare till den kritikerrosade boken Jag ska egentligen inte jobba här.

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*