Texten Katrineholm 100 med fyrverkerier i bakgrunden

Katrineholm fyller 100 år

www.katrineholm100.se

 

Sedan 1917 har vi byggt Katrineholm tillsammans. Därför ska vi också fira tillsammans. 100-årskalaset är en unik möjlighet att bygga stolthet, delaktighet och stärka bilden av vårt Katrineholm, i och utanför staden. Jubileet ska bygga på medskapande. Det ska vara ett 100-årsjubileum för, om och med katrineholmare. Målet är att tillsammans skapa minnesvärda upplevelser - därför behöver vi dig! Du vill väl vara med?

Firandet ska ta avstamp i historien och det Katrineholm står för idag, samtidigt som vi vill att det ska lyfta framtidsplanerna för staden. På jubileumswebben www.katrineholm100.se kan du följa det löpande arbetet och ha koll på de arrangemang som genomförs.

Jubileumstidningen

Du som bor i Katrineholms kommun ska i december 2016 ha fått en tidning i brevlådan med ett smakprov av det som sker under 2017. För det uppdaterade programmet se evenemangskalendern.

Jubileumstidningen

En version i lättläst kommer i januari.

Planeringen

Våren 2015 fick projektet, via en tävling, in hela 130 förslag på hur ni skulle vilja fira. Dessa förslag har vi använt i planeringen av jubileet.
Alla förslagen från tävlingen hittar du här
 

Ett första steg till att spinna vidare på dessa idéer togs tillsammans med representanter för föreningar och näringsliv i samband med en kick-off i januari 2016. Diskussioner och idéer som kom fram under det mötet finns publicerade på en digital anslagstavla i verktyget Trello.  

Katrineholms kommun har avsatt 3 miljoner kronor för firandet. Pengarna ska användas för att skapa minnesvärda upplevelser under 2017, med tonvikt på årets första sex månader. Viktigt har varit att ge katrineholmare som vill driva sina egna idéer möjlighet till ekonomiskt stöd. Det gjordes genom Mitt drömprojekt. Katrineholms födelsedag firas vid tolvslaget på nyårsafton 2016/2017, födelsedagen är 1 januari. Det blir startskottet för allt det roliga som sedan ska hända.

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00

Kontaktperson

Projektledare Katrineholm 100 Jessica Sjögren
Telefon: 0150-577 70
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*