Texten Katrineholm 100 med fyrverkerier i bakgrunden

Katrineholm fyller 100 år

 Sedan 1917 har vi byggt Katrineholm tillsammans. Därför ska vi också fira tillsammans. 100-årskalaset är en unik möjlighet att bygga stolthet, delaktighet och stärka bilden av vårt Katrineholm, i och utanför staden. Jubileet ska bygga på medskapande. Det ska vara ett 100-årsjubileum för, om och med katrineholmare. Målet är att tillsammans skapa minnesvärda upplevelser - därför behöver vi dig! Du vill väl vara med?

 

På jubileumswebben katrineholm100.se kan du följa det löpande arbetet och ha koll på de möten och arrangemang som vi genomför.

Hur ska vi fira? Det är upp till dig katrineholmare att bestämma. Vi vill planenra och genomföra jubileet tillsammans med dig.  Firandet ska ta avstamp i historien och det Katrineholm står för idag, samtidigt som vi vill att det ska lyfta framtidsplanerna för staden.

Våren 2015 fick projektet, via en tävling, in hela 130 förslag på hur ni skulle vilja fira. Dessa förslag ska vi såklart titta vidare på tillsammans för att se vad vi kan och vill förverkliga. Alla förslagen från tävlingen hittar du här 

Ett första steg till att spinna vidare på dessa idéer togs tillsammans med representanter för föreningar och näringsliv i samband med en kick-off i januari 2016. Diskussioner och idéer som kom fram under det mötet finns publicerade på en digital anslagstavla i verktyget Trello.  

Katrineholms kommun har avsatt 3 miljoner kronor för firandet. Pengarna ska användas för att skapa minnesvärda upplevelser under 2017, med tonvikt på årets första sex månader. Självaste födelsedagen firas vid tolvslaget på nyårsafton 2016/2017. Det blir startskottet för allt det roliga som sedan ska hända.

Har du en egen idé som du vill genomföra? Läs mer om Mitt Drömprojekt

Skicka ett tips om sidan till någon
Kommunledningsförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-570 07
Växel: 0150-570 00

Kontaktperson

Projektledare Katrineholm 100 Jessica Sjögren
Telefon: 0150-577 70
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kommunledningsförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*