Ekonomiprogrammet 2016

Ekonomiprogrammets avgångselever har nu redovisat sina Gymnasiearbeten. Presentationerna får mycket väl godkänt av lärarna.

Isabella och Felicia
Isabella och Felicia har gjort sitt gymnasiearbete om vårdnadstvister.

På alla gymnasieprogram, högskoleförberedande och yrkesförberedande gör eleverna ett Gymnasiearbete i årskurs 3. Eleven ska visa att hen är redo för yrkesliv eller vidare studier och kunna knyta ihop sina samlade kunskaper från gymnasietiden. Ekonomiprogrammet på Lindengymnasiet hade sedvanligt sina presentationer på Kulturhuset Ängeln. De redovisade framför klasskamrater, lärare och andra intresserade. Eleverna på Ekonomiprogrammet har valt inriktning Juridik eller Ekonomi vilket speglade deras intresse, valda område.

Collage från dagen
Elever från EK13 som redovisar sina arbeten.

Eleverna har gjort arbeten om allt från "Vårdnadstvister" till "Konstnärers ekonomi". "Medryckande", "intressant" och "pedgogiskt redovisat" är några av de omdömen som lärare Mikael Nicander ger eleverna.

Lärare Fredrik Hernblom och Anette Gänsler Andrén
Lärarna Fredrik och Anette bedömer gymnasiearbeten.

Elevern kan få betyg E (godkänd) eller F (icke godkänd) på sitt arbete. Det är examensmålen för programmet som styr innehåll och utformning.

By Emba
UF företaget ByEmba

Flera av eleverna har under året bedrivit företag inom Ung Företagsamhet och redovisade detta som sitt Gymnasiearbete. De har arbetat från idé till genomförande och avveckling. Emma och Ebba har drivit företaget ByEmba UF. De har sålt hantverk, "positiva skyltar och prydnader som peppar en i vardagen" (företags Facebook)De har dessutom skänkt en del av sin vinsten till flyktingbarn.

Collage med bilder från dagen
"Från UF till bifirma" samt "Factory Outlet" handlade två redovisningar om.

För eleverna så är redovisning av Gymnasiearbetet slutet på ett långt arbete och den kanske största arbetstoppen under gymnasietiden. "Nu kan vi andas ut och fokusera på studenten", säger August och Pontus efter att de nöjda  är klara med sina redovisningar.

Bild: Mikael Nicander

Text: Lena Rosenberg