Färgstänk med texten Decembersalong ovanpå

Decembersalong 2017

2 december–13 januari

För femte året i rad arrangerar vi tillsammans med Västra Sörmlands Konstförening den jurybedömda utställningen Decembersalong i Katrineholms konsthall. Decembersalong är öppen för konstnärer bosatta och/eller verksamma i Västmanlands län, Östergötlands län, Örebro län eller i landskapet Södermanland. Tanken med Decembersalong är att bredda regionbegreppet och låta etablerade och oetablerade konstnärer mötas över länsgränserna och på så vis skapa nya spännande möten mellan de deltagande konstnärerna.

 

Ansökan är nu stängd.

 

Du kan söka till Decembersalong om du:

• är konstnär.

• är född 1999 (eller tidigare).

• bor och verkar i Västmanlands län, Östergötlands län, Örebro län eller i landskapet Södermanland.

Juryn

En jury, bestående av konstnärerna Urban Engström och Hanna Stahle samt Kenneth Åström, tidigare chef för Eskilstuna konstmuseum, gör urvalet till Decembersalong 2017. Under jurymötet kommer representanter för Katrineholms konsthall och Västra Södermanlands Konstförening vara bisittare till juryn. Juryns beslut går ej att överklaga.

Efter juryns möte kommer endast antagna konstnärer att ges besked via angiven e-post. En lista över antagna konstnärer kommer du kunna se här från vecka 45.

Marknadsföring och press

Blir du antagen till Decembersalong 2017 betyder det att du ger Katrineholms konsthall ditt tillstånd att publicera bilden/bilderna i katalogen, på Katrineholms kommuns webbplats samt i kommunens sociala medier utan ersättning. Det betyder även att du ger Katrineholms konsthall ditt tillstånd att erbjuda fotografier till pressen för fri publicering i samband med mediebevakningen av Decembersalong 2017.

Vi trycker en katalog med respektive utställares namn, konstverkens titlar, teknik och pris. Ett urval av bilder kommer att publiceras i något större format. I vissa fall kan en bild eventuellt bli beskuren i katalogen. Katalogen är gratis.

Vi skickar digitala vernissagekort till våra kontakter. Varje konstnär får ett digitalt vernissagekort att skicka vidare till dem de önskar.

Skicka ett tips om sidan till någon
Kulturförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-576 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kulturförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*