Pechakucha logga

PechaKucha

Nästa PechaKucha Night

(Vi kommer att ha ett uppehåll med denna aktivitet under hösten 2016. Förhoppningsvis kör vi igång igen våren 2017.)


Vad är PechaKucha?

Våren 2014 startade vi PechaKucha i Katrineholm. PechaKucha betyder 'snicksnack', det vill säga ljudet av konversation på japanska. Det är ett talarformat där vem som helst får tala om vad som helst, men bara i 6 minuter och 40 sekunder. Talaren visar 20 bilder i 20 sekunder per bild.

PechaKucha grundades 2003 i Tokyo av två arkitekter, Klein och Dytham. De tyckte att många människor höll i mikrofonen för längre. De ville istället för att lyssna på en person i en timme lyssna på flera. PechaKucha har blivit superpopulärt och finns idag i över 730 städer världen över.

En PeckaKucha-kväll består av sex-åtta talare och som sagt, vem som helst får tala. Har du någon passion, hobby eller har du varit med om något du vill dela med dig av? Hör av dig!

Om du vill du vara med på talarlistan behöver jag ditt namn, en titel (som säger allt eller inget om det du ska tala om), samt en liten beskrivning av din presentation. Efter din anmälan får du en bekräftelse gällande om och när du får tala.

Inbjudan

Hör av dig om du har några frågor, om du vill tala eller bara komma och lyssna.

 

Sex små bilder som visats under PechaKucha-tal

Tidigare talare

Första året var det 24 talare som underhöll oss. Vi fick höra om hur man kan se sitt liv som en saga, om Ayurveda - indisk läkekonst, om jämställdhet för små barn och hur man tar sig jorden runt på 271 dagar. Det bästa med PechaKucha är just variationen av ämnen och talare.

Tidigare talare och ämnen

                             Symbol för PechaKucha organisatörerna: Klein och Dytham

Skicka ett tips om sidan till någon
Kultur- och turismförvaltningen
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-576 30
Växel: 0150-570 00

Kontaktperson

Marknadsförare Camilla Andersson
Telefon: 0150-576 29
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Kultur- och turismförvaltningen
* = Obligatorisk uppgift
*