Felicia Sjöö - NA12

Felicia Sjöö går i årskurs 3 på Naturvetenskapsprogrammet
Foto: Annika Linder

Naturvetenskapsprogrammet, årskurs 3

Vad ser du mest fram emot under vårterminen?

Jag ser fram emot en massa olika saker. Bland annat att få söka universitet, att gå på studentbalen och att ta studenten förstås.

Vad har du valt som Gymnasiearbete?

Jag och tre kompisar undersöker hur man kan minska bifångsten av torsk i Östersjön, alltså den torska som slängs tillbaka död i havet. Vi fyra som jobbar tillsammans går alla inriktningen natur-samhälle och tycker att hållbar utveckling är jätteintressant så ämnet passar oss perfekt.

Hur summerar du din gymnasietid hittills?

Min gymnasietid har hittills varit väldigt rolig. Jag har lärt mig mycket och fått helt nya intressen så som miljö och politik på grund av min inriktning naturvetenskaplig och samhälle.

Vad har du för planer efter studenten?

Just nu tror jag att jag vill plugga Retorisk och litterär kommunikation i Uppsala, men man vet ju aldrig, jag kanske hinner ändra mig.

Har du något råd att ge till elever i årskurs 9 som ska välja gymnasieprogram?

Välj ett program med ämnen som verkligen intresserar dig annars kan det bli jobbigt. Men var också öppen för överraskningar, ditt värsta ämne kan komma att bli en ny favorit.

Katrineholms Tekniska College
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College