Clara Yxfeldt - NA14

Clara Yxfeldt går i årskurs 1 på Naturvetenskapsprogrammet
Foto: Annika Linder

Naturvetenskapsprogrammet årskurs 1

Hur har dina första månader på gymnasiet varit?

Jag tycker att mina första månader här på KTC har varit väldigt bra! Det har hänt mycket och man kände sig snabbt som en del av skolan.

Natur- och teknikklasserna var tillsammans på Tomtits i början av terminen vilket jag tyckte var bra, då fick man träffa och prata med många andra elever vilket bidrar till att man känner igen många i korridorerna och så vidare. På naturprogrammet har vi också fått besöka Karolinska Institutet och arbetat runt det vilket jag tycker var väldigt intressant.

Det är såklart ett högre tempo under lektionerna än vad man har varit van med under högstadiet. I början av terminen kändes det väldigt jobbigt och man tänkte att det här skulle nog aldrig gå men vi alla har redan vant oss och det går bättre än man tror!

Motsvarar skolan och programmet dina förväntningar?

Jag hade höga förväntningar på både skolan och naturprogrammet. Skolan och lärarna uppfyllde mina förhoppningar och programmet har än så länge varit toppen! Jag ställde in mig på att naturprogrammet skulle vara krävande och svårt vilket där är, man måste ta ett stort eget ansvar för att hänga med och lyckas som allra bäst. Men det är absolut inte omöjligt och lektionerna och ämnena är intressanta, jag tycker att det är hur kul som helst!

Vad ser du mest fram emot under resten av gymnasietiden?

Jag ser fram emot årskurs 2 då vi kommer ha valt en inriktning, antingen natur-samhälle eller natur-natur. Det kommer att bli roligt då man får inrikta sig ytterligare i det man tycker om mest.

Katrineholms Tekniska College
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College