Amanda arbetar på en gruppbostad

Amanda Lund gick ut från Ellwynska skolan och Vård- och omsorgsprogrammet i juni 2013. Idag arbetar hon på en gruppbostad för handikappade. Så här berättar hon om sig och sitt yrkesval:

Amanda på studentdagen

Jag är 20 år och bor och arbetar i Katrineholm. Mitt liv består av att träna, jobba och att umgås med vänner. Jag har ett stort intresse av att resa och gör det gärna! Minst 2 gånger per år blir det! När jag skulle välja till gymnasiet föll mitt val på Ellwynska skolan och Vård- och omsorgsprogrammet.  Jag älskar att arbeta med människor! Är social och vill ha många omkring mig. Utbildningen gav mig bra erfarenheter och möjligheter, bland annat eftersom vi fick så mycket praktik och gjorde många studiebesök. Vi elever fick bra kontakter som man sen kunde kontakta för till exempel sommarjobb. Utbildningen är bred så du har mycket att välja på när du är klar med din utbildning. Givetvis måste du plugga så att du kan det du ska när du kommer till din praktikplats och då kan du göra ett gott intryck.

Amanda Lund

Idag jobbar jag på Skogsgatan som är en gruppbostad för handikappade och jag trivs mycket bra. Det som är mest positivt är att man ser förändring och utveckling och får uppleva så mycket glädje och lugn när det sker framsteg hos någon. Jobbet ger och tar men jag känner att jag får väldigt mycket! 

En dag på gruppbostaden startar med morgonrutiner. Vi börjar med dem som ska till arbetet så har vi mer tid för dem som ska vara hemma under dagen sen. Vi hittar på olika aktiviteter fram tills de andra kommer hem från jobbet på eftermiddagen. Då kan det vara dags att till exempel åka och handla. På kvällen gör alla boende lite olika saker. Ibland har de gemensamt fika, tittar på teve eller annat. Kvällen avslutas med sängrutiner och sen lägger sig de boende när de vill.

Ibland tar jag emot nuvarande elever från Ellwynska och introducerar dem till yrket. Jag hoppas vi får ta emot ännu fler! Angående mitt utbildningsval så tycker jag det var ett bra val då, 2011, och det tycker jag än idag.

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*