Pernilla Hagström - Vårdlärare

Pernilla Hagström är specialistutbildad sjuksköterska i intensivvård. Efter att ha provat på att undervisa i akutsjukvård på Ellwynska skolan under hösten 2014 bestämde hon sig för att fullt ut börja arbeta som vårdlärare. Idag gillar hon verkligen sitt arbete och möten med alla härliga ungdomar.

Hon kommer närmast från ambulansen där hon arbetade som ambulanssjuksköterska. Ett arbete hon trivdes mycket bra med så egentligen gick hon inte från ett arbete utan till ett nytt arbete. På Ellwynska skolan och Vård- och omsorgsprogrammet kan hon dela med sig av sin kunskap och långa erfarenhet inom akutsjukvård och omvårdnad. Idag undervisar hon i ämnen som Vård och omsorg 1, Medicin 1, Medicin 2 samt Akutsjukvård på gymnasiet. Hon undervisar även lärlingar i Medicin 1.

Pernilla undervisar
Pernilla i klassrummet där den nya 3D-tekniken används.

Pernilla trivs som bäst när hon har engagerade elever som ställer intressanta och roliga frågor. Hon gillar att ha praktiska övningar med eleverna i metodövningsrummet på skolan. Hon blir extra glad när hon ser hur bra eleverna har det på sin APL (Arbetsplatsförlagt lärande), när de har nytta av sin kunskap om människokroppen och sina kunskaper i vård och omsorg.

Pernilla i ambulanskläder
Under Öppet Hus i oktober 2014 deltog Pernilla som ambulanssjuksköterska.

På fritiden sportar gärna Pernilla med familjen som består av man och två barn som är 11 och 15 år. Hela familjen älskar att vara i sommarstugan och att fiska. De tycker också om fotboll och att cykla. Största fritidsintresset är cykling (MTB/racer) och att yoga. Pernilla älskar all utomhussport; slalom, längdskidor, cykel, fotboll och löpning.

Favoritmat; All mat som vi lagar på Murrikka (stor stekhäll) i sommarstugan
Favoritbok: Alla deckare. Helst av svenska författare. Och yoga böcker.
Favoritartist: Självklart Lars Winnerbäck!
Favoritmat: Äter gärna på en bra restaurang!
Favoritperson: Just nu ser jag med stor beundran på min bästa väninna som är en mycket duktig yogalärare.

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*