Linda H Eriksson - språklärare, process- och arbetslagledare

Linda

Linda är en 37- åring som jobbat i skolans värld sedan hon var 21 år. Först som elevassistent och sedan som språklärare. Hon läste enstaka kurser på universitet/högskola medan hon arbetade på Södra skolan. Blev färdig lärare i januari 2011 och har sedan dess arbetat på Ellwynska skolan, som engelsklärare. Hon har ett förflutet som vårdbiträde på Furulidens ålderdomshem, au-pair i New York och baskettränare . Hade hon inte blivit lärare tror hon att hon hade jobbat som sjuksköterska.

Linda berättar så här om en vanlig arbetsdag: ”Jag är inte enbart lärare med vanliga lektioner och mentor till 11AB, utan gör även en del andra saker: jag är arbetslagsledare och processledare vilket betyder att jag arbetar nära både rektor och lärarna. Bland annat så planerar jag våra konferenser, kompetensutvecklingsdagar, ordnar en del studiebesök, skriver dokument och leder möten.”

Fakta om Linda:

  • Skjuter sällan upp något. ”Ibland gör jag det så mycket i förväg att jag glömt att jag gjort det när det väl är dags.”
  • Har sökt till polishögskolan.
  • Gillar att baka och experimentera med att koka olika sorters marmelad och sylt. Har en hemlig ingrediens i sin jordgubbssylt, vilket gör den poppis.  
  • Jamie Oliver är hennes förebild i hans arbete med att förändra tänket runt mat och konsumtion. ”Honom skulle jag kunna tänka mig att jobba ihop med ;).”
  •  Är en obotlig schlagerfantast som gillar att ta kort och kommer på mig själv med att tänka i ”Instagram-bilder”.
  • Har spelat basket i 14 år och som högst i division 1.
  • Tror på att utbildning är en nyckel till förändring.

En bra dag på jobbet beskriver Linda så här: ”När det som precis har hänt i klassrummet fortsätter även efter lektionen: en diskussion, frågor eller reflektioner. Jag behöver inte vara inblandad, utan jag kanske hör eleverna prata i korridoren om det som vi precis gjort. Men också när jag ser hur en elev utvecklas-från att kanske inte ha vågat säga nästan något alls på engelska inför en grupp till att hålla hela föreläsningar inför sin klass. Det är häftigt!”.

 

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*