Johan Kristoffersson - studerar till vårdlärare

Johan Kristoffersson i skolans bibliotek

Det är dags att porträttera en ny lärare. Så här berättar Johan om sig själv:

Jag heter Johan och arbetar här på Ellwynska skolan. På fritiden tycker jag om att träna och umgås med mina vänner. Jag gick gymnasiet på Ellwynska skolan och tog studenten 2004. Min skoltid upplevde jag som väldigt bra. Vi hade en bra klass, trevliga lärare och stort inflytande, vilket jag tyckte var viktig. Det var också skönt att det inte var en så stor skola med många elever och personal.

Min arbetslivserfarenhet är från rättspsykiatrin och omsorgen. Det var när jag hösten 2011 blev rekryterad till att vara vårdinformatör i kommunen, som tankarna på att bli lärare tog fart. Mitt uppdrag som informatör var bland annat att möta elever och diskutera samt dela med mig av hur det är att arbete med människor i vården. Sagt och gjort, några månader senare sökte jag vårdlärarutbildningen och kom in vid Universitetet i Stockholm. Utbildningen passar mig perfekt då den erbjuder både teori och praktik. I dagsläget jobbar jag halvtid och  gör samtidigt min verksamhetsförlagda del i utbildningen på Ellwynska skolan. Det innebär att jag ena stunden har undervisning för elever och i nästa stund har jag praktik och får lära mig mer om vad yrket som lärare innebär.

Johan i klassrummet

Mitt huvudämne som jag undervisar i är psykiatri, ett fantastiskt intressant och spännande ämne som jag brinner för. Till våren tar jag min yrkeslärarexamen och kommer sedan att jobba här i större omfattning vilket ska bli väldigt roligt och spännande.  

Med de här orden tackar jag för mig. Vi ses och må väl!

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*