12 maj 2017

Vi söker nya yrkeslärare till Vård- och omsorgsprogrammet

Arbetsplatsbeskrivning

Katrineholm finns där västra och södra stambanorna möts, med goda förbindelser från Stockholm och Göteborg. Katrineholms kommun har cirka 33 000 invånare och befinner sig i ett expansivt läge. I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet! Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring. Vi är en kommun som växer och som vill fortsätta växa och utvecklas. Vårt mål är att bli 40 000 invånare.

Kommunen tillämpar Heltid som norm, vilket medför ett positivt inslag för jämställdhet och möjlighet för kompetensutveckling samt karriärvägar. Detta innebär även att alla medarbetare anställs på 100% med möjlighet till önskad sysselsättningsgrad. Du som medarbetare hos oss får introduktion på flera enheter/förvaltningar inom kommunen. Vill du vara med?

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt.

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Vård- och omsorgsprogrammet i Katrineholm är just nu inne i ett spännande skede. Till läsåret 2017/2018 flyttar programmet till nya lokaler på KTC. Vi genomför just nu en omfattande anpassning för att skapa ändamålsenliga klassrum och elevytor samt kontor och konferensrum.
Vi bygger även ett helt nytt metodrum som vi möblerar med ny vårdutrustning och modern teknik. Vi kan därmed erbjuda dig ett spännande arbete i nya, moderna och ändamålsenliga lokaler.

Vård- och omsorgsprogrammet är certifierat och ingår i Vård- och omsorgscollege, region Sörmland.
  

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av undervisning och handledning av elever i åk 1-3 på Vård- och omsorgsprogrammet. Även undervisning av vuxenelever kan ingå. Du lyfter fram kurserna genom kreativ och praktisk undervisning. Du arbetar med digitala verktyg. Du ansvarar för elevernas lärande och utveckling via undervisning och stöd. Det gör du genom att utgå från varje elevs specifika kunskaper och förutsättningar. I din roll som lärare ingår också sedvanliga läraruppgifter såsom mentorskap, programgemensamma aktiviteter, planering, utvärdering och betygsättning. Du förväntas kunna driva kontinuerligt utvecklingsarbete inom kurserna och arbetslaget.
Det ingår även att besöka eleverna ute på sina praktikplatser (APL)

Kvalifikationer

Katrineholms Tekniska College söker i första hand en behörig yrkeslärare inom Vård- och omsorg. Vi söker även dig som är verksam inom vård- och omsorg men skulle kunna tänka dig att arbeta som lärare.

Gedigna branschkunskaper och flerårig yrkeserfarenhet inom området är ett önskemål. Gärna från olika delar som sjukhusvård, handikappomsorg, äldrevård och psykiatri. Tidigare erfarenhet av undervisning i gymnasieskolans yrkeskurser på Vård- och omsorgsprogrammet ser vi som meriterande.

Goda IT-kunskaper förutsätts, gärna i Mac-miljö.

Du tar initiativ till nya förslag och arbetssätt. Sätter igång aktiviteter och uppnår önskat resultat. Du har förmåga att argumentera för och förklara varför aktiviteterna bör och kan genomföras.

Du har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter i ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändringar och agerar prestigelöst i förändringar och agerar för att främja egen utveckling och fortsatt arbete.

Du arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Identifierar och utvecklar relationer. Du bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med dig av din kunskap.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning Omfattning:   Heltid
Tillträde:   2017-08-14

Ansökan

Ansök senast:   2017-05-26
Referensnummer: C13134/2017
Ansök på webben

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1
2 yrkeslärare till Vård- och omsorgsprogrammet

Kontakt

Kontaktperson
David Rytter
Rektor
0150-574 31

david.rytter@katrineholm.se
Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel

0150-570 00


Övrigt

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Urval sker löpande och rekrytering kan ske innan sista ansökningsdag.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning.

I Katrineholms kommun är vi stolta över vårt arbete med genusmedveten styrning. Våra verksamheter ska leverera en service, en resursfördelning och ett bemötande på lika villkor för kvinnor och män, flickor och pojkar. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Katrineholms kommun tillämpar rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

Skicka ett tips om sidan till någon
Katrineholms Tekniska College
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Katrineholms Tekniska College
* = Obligatorisk uppgift
*