26 juni 2013

Sommarskola

Årets sommarskola har precis avslutats. Under sju dagar har sexton ungdomar fått ett smakprov på hur det kan vara att plugga på Ellwynska skolan och att arbeta inom äldreomsorgen.

Vårdinformatörer

Johan Kristoffersson (till vänster i bild) har varit ansvarig vårdinformatör för sommarskolan i år. Efter att själv ha deltagit på just en sådan sommarskola sökte han till Ellwynska skolan och utbildade sin inom Vård- och omsorg. Johan arbetar idag som habiliteringsassistent inom handikappomsorgen och läser till vårdlärare. Till hösten kommer han att göra sin praktik på Ellwynska skolan.

Till sin hjälp har han haft fyra andra vårdinformatörer. När Pontus Eklöf (till höger i bild) inte arbetar som vårdinformatör arbetar han som habiliteringsassistent på en gruppbostad.

Tjej från sommarskola

Berivan är en av eleverna som tyckt att det har varit jättebra. "Teoridagarna var bäst, säger Berivan". Hon är intresserad av att arbeta inom vården i framtiden men kanske på andra områden än inom äldreomsorgen.

tjejer som fikar på avslutningen

Så här den sista dagen bjöds det på glass, efter utvärdering och avslutning.

elev på sommarskola

Karrar tycker att praktiken på Igelkotten var toppen. "Jag fick göra jättemycket. Hjälpa till att ta upp brukare, köra permobil, allt som de behövde hjälp med.". Karrar vill arbeta inom vården i framtiden.

fler tjejer

En välförtjänt fika efter utdelning av diplom.

brandbil

Personal från ambulanssjukvården och Räddningstjänsten har varit på plats och berättat om sina yrken och svarat på frågor.

tjejer runt fikabordet

Tjejerna tycker att det har varit roligt att prova på att arbeta inom äldreomsorgen. I framtiden vill en av dem gärna arbeta med utvecklingsstörda och en annan vill plugga vidare efter gymnasiet till sjuksköterska. Att bli polis är också ett yrke som lockar.

Kille på sommarskola

Undervisningen på Ellwynska skolan har varit båda praktisk och teoretisk. Eleverna har sett på film om äldreomsorgen i Katrineholm, provat på hur det är att sitta i rullstol och hur man borstar tänderna på en annan person bl.a. Vårdinformatörerna berömmer eleverna och säger att det har varit en intresserad, positiv grupp som bidragit till många bra diskussioner.

Ellwynska skolan och kommunens vårdinformatörer från Vård- och omsorgsförvaltningen tackar för den här gången, önskar alla elever en trevlig sommar och hoppas vi ses igen nästa höst!


Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*