24 april 2014

Sandbäckselever på besök

Idag fick våra elever som läser Räddningsmedicin agera lärare. Elever från en förskoleklass på Sandbäcken besökte oss och fick bland annat veta mer om hur de ska göra om en kompis slår sig och börjar blöda i lekparken eller vilket nummer de ska ringa om de upptäcker en brand.

Ankomsten
Vid ankomsten till skolan fick barnen träffa våra elever. De delades upp i grupper och fick sedan följa med till olika stationer på skolan.

Hjärtat
På en station fick eleverna veta mer om puls och hjärtljud. En elev påpekade att ett "riktigt hjärta är lite likt ett ritat hjärta, ett sånt som man gör när man är kär. Jag är kär."

Framstupa sidoläge
Att lägga en person i framstupa sidoläge kan vara lite knepigt. Eleverna från Sandbäcken hjälpte intresserat till.
 
Hjärt lungräddning
Alla elever på Vård- och omsorgsprogrammet lär sig hjärt- och lungräddning. Idag fick de visa de små besökarna hur det går till på en docka som heter Mini-Anne.

Släcka brand
Med hjälp av en docka, en brandfilt och en papperstelefon fick barnen öva på hur de ska larma brandkåren om de upptäcker en brand. 

Stoppa blödning
Om en kompis slår sig i lekparken och börjar blöda är det viktigt att kunna stoppa blödningen. Våra elever visade barnen från Sandbäcken hur de kan göra.

Låtsasblod
Med lite låtsasblod blir övningen mera verklig!

Stödkrage
Vid en olycka behöver ambulanspersonal på plats ibland sätta på en stödkrage för att stabilisera nacke och rygg. Barnen fick klämma och känna på kragarna.

Prova krage
De fick även prova att sätta på sig och känna hur det känns att ha en stödkrage.

Torso
Att titta på ett skelett och få se en torso med alla våra organ väcker många frågor hos barnen. Diskussionerna kom igång bra!

diplom
För flitigt deltagande fick barnen diplom vid dagens slut.

Vi tackar för besöket och önskar er välkomna åter!

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*