13 oktober 2014

Öppet Hus 2014

När portarna slog upp klockan tio stod det redan intresserade utanför och väntade. Våra duktiga elever tog emot direkt i entrén och berättade om dagens program. Rektorn höll i information, det pågick lektioner i både kärnämnen och karaktärsämnen och vi hade besök från vår bransch. Kort sagt så bjöds det till ett riktigt smörgåsbord av vad Vård- och omsorgsprogrammet kan erbjuda.

Vi hade givetvis värdar och värdinnor som hälsade välkommen och lotsade besökare rätt. Vi är en liten skola men det kan i alla fall vara svårt att hitta första gången!

Tjejer och torso

På olika stationer runt om i skolan visade våra elever sin vardag på gymnasiet.

Välfylld entré

Dagen till ära fick vi förstärkning av personal från Räddningstjänst och ambulansen.

Johan har lektion

Vår lärare Johan Kristoffersson hade en lektion i psykiatri för en årskurs etta. Givetvis fick besökarna titta in och lyssna.

MiniAnne

Den som ville fick prova på Hjärt-lungräddning. Våra elever instruerade på dockan som heter MiniAnne.

Moa och Karrar

Våra glada och trevliga elever höll också i en tipspromenad. Frågorna var inte alldeles lätta... Det krävs studier för att förstå sig på kroppen. Både när den är frisk och när den är sjuk!

Glada elever

Det var inga ledsna miner över att behöva spendera en lördag på skolan! Stolta elever berättade gärna om Vård- och omsorgsprogrammet och Ellwynska skolan.

Ambulans

Utanför kunde besökarna få titta in i ambulansen och få veta mer om yrket.

Brandbil

Givetvis gick det också bra att få mer information om vad det innebär att arbeta som brandman.

Metodrum

I vårt metodövningsrum har vi "patienter" att öva på.

Läraren Håkan kollar upp sitt blodtryck

Läraren Håkan kollar upp sitt blodtryck. Den glada minen indikerar ett gott resultat!

Adam

Vi är så jätteglada att vår gamla elev Adam, som numera arbetar som brandman, kommer tillbaka och hjälper oss på Öppet hus. Han brukar göra succé och det blev det i år med!

Förutom allt det ovanstående så hade vi också ett toppengäng som roddade med vårt fik och såg till att alla som ville fick i sig lite gott. Vi visade upp vår nya teknik där kroppens funktioner visas i 3D. Den går inte att beskriva med en bild. Den måste upplevas! Vår Studie- och yrkesvägledare fanns på plats och kunde berätta både om vägen till Ellwynska skolan och vilka vägar man kan ta efter gymnasiet.

Om du nu missade denna dag så ta kontakt med din Studie- och yrkesvägledare så fixar vi ett studiebesök!

Stort TACK till alla som besökte oss, personal från ambulans och räddningstjänst och till våra elever som gjorde dagen så bra!

 

 

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*