13 oktober 2015

Öppet hus på Ellwynska

Lördagen den 10 oktober höll vi Öppet hus. Så här såg det ut under dagen:

Välkomstkommitté
Våra elever hälsade välkommen och informerade för våra besökare om dagens program.

HLR
I en av salarna hölls lektion i HLR,  Hjärt- och lungräddning. Här är det två av våra elever som övar på Mini-Anne (dockorna).  Besökarna fick givetvis prova på detta med.

Rektor håller information
Rektor Susanna Ö Borg berättade om Vård- och omsorgsprogrammet och Ellwynska skolan.

Två tjejer visar bäddning
I vårt metodövningsrum visade våra elever hur man arbetar runt en sängliggande patient med bland annat bäddning.

Elever visar venprovtagning
I ett annat klassrum övades det på ventprovtagning. Vi har flera "armar" med låtsasblod som flyter i ådrorna.

Ambulanssjuksköterskor på plats
Ambulanspersonal fanns på plats för att tipsa om en yrkesroll efter Vård- och omsorgsprogrammet. De visade även upp sin ambulans och all utrustning för både elever och besökare.

En besökare provar en brandmans utrustning
Här får en av våra besökare prova den utrusning som en brandman måste orka bära. Adam har läst på Ellwynska skolan själv och är idag utbildad brandman. Det är förstås extra kul att han vill komma åter en dag som denna och berätta om sitt yrke och vägen dit.

Polisen var med och informerad om sin yrkesroll
Att utbilda sig till polis efter Vård- och omsorgsprogrammet är också ett tips som gavs denna dag. Två av Katrineholms poliser fanns på plats, visade sin polisbil och berättade om sitt yrke för många intresserade.  

Läraren Johan höll lektion i Psykiatri
Läraren Johan höll en lektion i Psykiatri för en klass och höll självklart dörren öppen så att besökare kunde komma in och lyssna.

Besökare kunde gå en tipspromenad
Besökarna kunde gå en tipspromenad som handlade om kroppen. Av 42 personer var det en som hade alla rätt; Majvor Persson! Du är välkommen att hämta ditt pris på Ellwynska skolans expedition.

Café-gänget
Givetvis bjöd vi på fika denna dag i vårt café och denna trio av elever är några av dem som hjälpte till och skötte servicen runt detta.

Stort tack till alla elever som stolta visade upp Vård- och omsorgsprogrammet och till personal från räddningstjänst, ambulans och polis som var med oss denna dag och hjälpte till att visa möjliga vägar efter programmet.

Du som besökte oss och vill se mer, ta kontakt med din studie- och yrkesvägledare så kan vi ordna så du får komma på ett studiebesök. Så hoppas vi att vi ses hösten 2016!

 

 

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*