2 december 2011

Utlandspraktik

Det är nu dags för eleverna i årskurs 3 att lämna in intresseanmälan för utlandspraktik. Skolan planerar att erbjuda praktikplatser i Finland och Litauen under vårterminen 2012.

Utlandspraktiken genomförs under ordinarie praktikperiod 27/2-25/3.
Skolan står för alla kostnader för resa, boende, vaccinationer och betalar matersättning med 75:-/dag 5 dagar i veckan.


Uttagning kommer att ske efter ansökan och ett personligt brev om varför eleven vill göra praktik utomlands. Urvalet sker efter principen att man skall ha utfört ett gott teoretiskt och praktiskt skolarbete samt vara en god representant för skolan.

I Finland är praktikplatserna förlagda på Halikko mentalsjukhus utanför Salo.
I Litauen kommer praktikplatser att finnas på sjukhuset i Pakruojis och barnhemmet i Šiauliai. Vi har tidigare haft praktikplatser i Kaunas, Litauen men har nu hittat andra och bättre möjligheter.
Genom förälder till en elev på skolan fick två lärare och rektor möjlighet att under två dagar besöka de nya praktikplatserna, skriva samarbetskontrakt och hitta boende för våra elever.

Elever gör utlandspraktik
Rundtur vid besöket på sjukhuset i Pakruojis.

Tillsammans med våra kontakter i Litauen ordnas insamling av kläder, husgeråd m.m. och vi tar tacksamt emot era bidrag för vidarebefordran till mycket bra hjälpverksamhets-organisation i Litauen.

 


 

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*