8 februari 2010

Robert har blivit PIM klar!

Under februari var det dags för Robert Kravos att som första lärare på Ellwynska skolan få sitt PIM diplom. Robert har sedan den 9 september genomgått Skolverkets satsning på PIM som är en kostnadsfri resurs för alla kommuner.

Vad är PIM?

PIM som står för praktisk IT- och mediekompetens är en kombination av handledningar på Internet, studiecirkel och hjälp i vardagen.

Examinationen bygger både på praktiska färdigheter och teoretiska kunskaper. Skolverket tillhandahåller en examinationsmiljö på Internet och har förutom Robert utbildat åtta andra examinatorer i kommunen.

De tio handledningarna som ingår i PIM är: hantera, söka, skriva, kommunicera, ljud, bild, presentera, planera, video och lärresurser.

PIM i Katrineholm

I Katrineholm har man bestämt att alla pedagoger inom Bildningsförvaltningen ska genomgå PIM upp till nivå tre, under de tre år som projektet pågår.

Robert har tillsammans med sina åtta examinationskollegor förväntas ta steget vidare även till nivå fyra och fem. Så trots ett diplom i handen fortsätter Roberts PIM-resa.

Stort grattis Robert!

Läs även om Andreas och Robert som har blivit PIM klara

Skicka ett tips om sidan till någon
Ellwynska skolan
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-569 93
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Ellwynska skolan
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information