Veckans porträtt

Hanna Ericson, lärare på Duveholmsgymnasiet

Hanna Ericson

Arbetar som
Lärare i svenska, religion, psykologi samt etik och livsfrågor.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Eleverna. Man lär sig något nytt varje dag och ingen dag är den andra lik. De utmanar mig att alltid utvecklas och hålla mig ung.

Antal år på Duveholmsgymnasiet

Intressen
Jag är en blandning mellan gammalt och nytt. Gillar att brodera tavlor i korsstygn samtidigt som jag även gärna spelar World of Warcraft med mina vänner.

Jag älskar att dansa och önskar att jag gjorde det oftare. Böcker och film är också en stor passion. Det är alltid spännande att uppleva nya miljöer, så jag reser gärna. Mitt nästa mål är Irland, men det får bli efter att jag har renoverat klart min nya lägenhet.

Övrigt
Jag har en relativt bred dansutbildning i min bakgrund, då jag har dansat både balett, street funk, karaktärsdans, jazzdans och stepp. Jag sysslade även mycket med sång, musik och teater under min skoltid, vilket jag upplever som en fördel i mitt yrkesval. Jag lyckades få ett tredje pris i en nationell skrivartävling på engelska när jag gick på högstadiet. Jag är med andra ord en ganska kreativ person, vilket gör att jag passar bra in på estetiska programmet där jag undervisar mest.

Duveholmsgymnasiet
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet