Julia Nilsson - ES12E

Julia Nilsson går i årskurs 3 på Estetiska programmet inriktning Estetik och media
Foto: Annika Linder

Estetiska programmet inriktning Estetik och media, årskurs 3

Vad ser du mest fram emot under vårterminen?

Att få knyta ihop de här tre åren och se vad jag kan åstadkomma i de sista arbetena med hjälp av allt jag har lärt mig. Sen ser jag självklart fram emot alla roliga aktiviteter jag tror min klass kommer hitta på tillsammans. Vi har fått en fantastisk sammanhållning och jag tror att vi kommer att få ett minnesvärt avslut.

Vad har du valt som Gymnasiearbete?

För ett år sedan gjorde jag och fem av mina kompisar en musikvideo, där vi härmade One Directions video till låten, One thing. Nu har vi bestämt oss för att göra ytterligare en musikvideo. Vi ska även denna gång härma One Direction men med en annan låt och undersöka hur snabbt vi kan få tittare på den ute på webben.

Hur summerar du din gymnasietid hittills?

Hittills har min gymnasietid varit mycket lärorik och jag har verkligen lärt mig att använda min kreativa sida samtidigt som jag har lärt mig många nya tekniska program så som Illustrator, Photoshop och iMovie. Jag har lärt mig mycket som jag kan ha användning för om jag vill jobba med något inom media men även sådant som jag kan ha nytta av i många olika sammanhang.

Vad har du för planer efter studenten?

Direkt efter studenten har jag först tänkt jobba. Jag skulle gärna jobba någon annanstans än i Katrineholm ett tag. Antingen utomlands eller kanske en säsong i någon svensk skidort. Jag kommer inte att plugga direkt efter skolan eftersom jag inte vet vad jag vill utbilda mig till. Jag vill prova mina vingar ett tag, få ett perspektiv och skaffa mig erfarenheter innan jag pluggar vidare.

Har du något råd att ge till elever i årskurs 9 som ska välja gymnasieprogram?

Det råd jag har till elever som ska välja gymnasieprogram är att fundera på vad man vill få ut av gymnasietiden, och som alla vuxna redan tjatar om, gör inga kompisval. Kompisarna kan man umgås med på fritiden och det är tråkigt om man efter en tid känner att man ångrar sig och inte alls har intresse för det man lär sig.

När jag sökte till gymnasiet visste jag inte alls vad jag hade för planer i framtiden och jag ville utmana mig själv. Lära mig en massa nya saker och på samma gång ha roligt. Jag är jättenöjd med mitt val och jag har verkligen fått ut det jag ville av min gymnasietid.

Duveholmsgymnasiet
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet