30 april 2015

Gymnasiearbete om köttproduktion och vegetariska alternativ

Caroline Malmsjö
Foto: Annika Linder

Caroline Malmsjö går sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet och har i sitt gymnasiearbete gjort en jämförelse mellan köttproduktionens inverkan på miljön och de vegetariska alternativen, där resultatet behandlar de olika utsläppen och vilket alternativ som är bäst för vår miljö.

Syftet med gymnasiearbetet är att undersöka och jämföra köttproduktionens inverkan på miljön med de mer vegetariska alternativen, som sojaprotein och quorn. Hon ska därefter framställa ett resultat av sin undersökning där det framgår vilket alternativ som är bäst att äta med hänsyn till vår miljö. Caroline är själv vegetarian och tycker att fler borde uppmärksamma hur mycket köttproduktionen påverkar miljön negativt och att det finns andra proteinkällor än kött som fungerar alldeles utmärkt för en heltäckande kost.

Skicka ett tips om sidan till någon
Duveholmsgymnasiet
Postadress: 641 80 Katrineholm
Telefon: 0150-574 30
Växel: 0150-570 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Duveholmsgymnasiet
* = Obligatorisk uppgift
*